woensdag 1 juli 2020

Review: De Mitford moorden: Pamela – Jessica FellowesHet is 1925 en de kranten staan vol met roddels over de extravagante feesten van een groep losbandige aristocraten die de Bright Young Things worden genoemd. Pamela Mitfords achttiende verjaardag wordt geheel in de stijl van deze sensatie gevierd met een gemaskerd bal en een speurtocht, maar de avond eindigt in een tragedie wanneer een van de gasten dood wordt aangetroffen.

De politie verdenkt al snel een bediende, Dulcie Long, maar Louisa Cannon, kindermeisje en chaperonne van de Mitford-zussen, denkt dat het anders zit. Ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan, in de hoop Dulcies naam te zuiveren. Ondertussen loopt de echte moordenaar vrij rond, en die is misschien wel dichterbij dan Louisa denkt…
Dit is het tweede deel in de Mitford moorden reeks en het niveau blijft gehandhaafd. 
Louisa is nog steeds het kindermeisje bij de familie. Hoewel in de bijtitel ‘Pamela’ staat, is zij niet een van de hoofdpersonages.

Wederom wordt het verhaal verteld uit diverse perspectieven. We zien de gebeurtenissen door de ogen van Louisa uiteraard, maar ook weer door die van Guy Sullivan, de politieagent uit het eerste deel.

Ik vind ze beiden erg leuke karakters om te volgen.

Het leuke aan de reeks is dat de auteur waargebeurde feiten en personages verweeft in een verzonnen verhaal. Dat maakt het des te boeiender. The Forty Thieves bijvoorbeeld hebben echt bestaan.

Sterk staaltje plotopbouw en verhaalvertelling doordat de auteur veel info tot een mooi geheel samenbrengt en de puzzel op het einde perfect klopt.

Ook dit deel was weer leuk om te lezen. Spannende stukken werden mooi afgewisseld met ontspannen stukken. Hoewel het in het begin misschien wat moeilijk was om in het verhaal te komen, werd dit ruimschoots goedgemaakt vanaf het midden en zeker naar het einde toe.

De Mitford moorden boeken zijn heerlijke whodunits die zich afspelen in een glamoureus tijdperk met aangename hoofdpersonages. Ideaal als vakantieboek.ISBN: 9789021417523

Uitgeverij: Volt

Pagina’s: 340

Prijs: 22,50
Geen opmerkingen:

Een reactie posten