zaterdag 18 juli 2020

Review: Koud zonder jou – Igor ZnidarsicOp klaarlichte dag wordt in de Achterhoek een vrouw van haar fiets gesleurd en ontvoerd. Een dag later treft een wandelaar haar naakte lichaam aan in het bos. Het is doorboord met messteken en op haar onderarm zijn cijfers gekrast. Een paar weken later verdwijnt in dezelfde regio opnieuw een fietsster. De vrouw is door verdrinking om het leven

gebracht, met een speelkaart in haar hand geklemd.

Ondanks intensief speurwerk van de recherche blijft de toedracht een mysterie. Dan valt er een derde slachtoffer. De rechercheurs vermoeden dat het steeds om één dader gaat: de drie slachtoffers waren allen stevige vrouwen met lang blond haar van een jaar of veertig.
Het eerste boek dat ik van deze auteur lees en ik ben fan.

De gebeurtenissen worden weergegeven zowel door de ogen van rechercheur Bianca, als door die van de seriemoordenaar Hennie. Daarnaast worden de hoofdstukken ook afgewisseld door wat in het verleden gebeurd is met Hennie en met het zusje van Bianca, dat als kind vermist werd. Er zijn dus in feite drie verhaallijnen: wat zit er aan de oorsprong van Hennie’s obsessie voor blonde, volslanke vrouwen en waarom vermoordt hij ze, hoe gaat de politie te werk bij het opsporen van de moordenaar, en door het heropenen van een cold case: wat is er met het zusje van Bianca gebeurd?

Die variatie houdt het verhaal boeiend en levendig, en je leert de personages door en door kennen.

De schrijfstijl is prettig, vlot en no-nonsense.

Hoewel je al weet wie de dader is, blijft het toch spannend.

Een beklijvende psychologische thriller.

Vier op vijf sterren.ISBN: 9789045219080Uitgeverij: KarakterPagina’s: 317

Prijs: 20
Geen opmerkingen:

Een reactie posten