woensdag 8 juli 2020

Review: Havenfall – Sara HollandEen veilige plek tussen vier magische werelden. Een meisje dat belooft het te beschermen – tegen elke prijs.

Diep in de bergen van Colorado ligt Havenfall, een plek waar eeuwenoude werelden met elk hun eigen magie samenkomen. De herberg daar beschermt iedereen die zijn toevlucht zoekt binnen de muren, en iemand die de vrede verstoort kan nooit meer terugkeren.

Maddie hoopt dat ze ooit de rol van Innkeeper erft van haar oom. Voor Maddie Marrow zijn de zomers in de herberg namelijk meer dan een kans om magie van dichtbij te zien. Havenfall is een ontsnapping uit de werkelijkheid, waar haar moeder in een dodencel zit en beschuldigd wordt van de moord op Maddies broertje. Havenfall is ook de plek waar ze verliefd werd op de knappe soldaat Brekken, uit de Fiorden-wereld.

Maar dan gebeurt er iets waar niemand ooit rekening mee had gehouden: er wordt een lijk gevonden, en de fragiele vrede van de herberg is daarmee onmiddellijk verstoord. Tot overmaat van ramp wordt Brekken vermist, is haar oom ernstig gewond, is er een levensgevaarlijk wezen ontsnapt en is Maddie plotseling verantwoordelijk voor de veiligheid van iedereen in Havenfall. Ze zal er alles aan moeten doen om de moordenaar op te sporen, zelfs als ze daarvoor moet samenwerken met haar mysterieuze collega Taya, die meer lijkt te weten dan iedereen denkt. Als er duistere geheimen aan de oppervlakte komen, wordt een ding duidelijk voor Maddie: niemand is te vertrouwen, en niemand is veilig.
Een bijzonder, origineel en magisch verhaal.

Ik vind de creatie van de multiversum werelden goed gevonden. De auteur heeft hier duidelijk veel denkwerk over verricht; de werelden en de wezens zitten logisch en consistent in elkaar. Dit is een urban fantasy verhaal, wat betekent dat het zich afspeelt in onze wereld en onze tijd. Dat zijn meestal mijn favoriete fantasy-boeken en dit boek staat in mijn top tien.

Maddie komt overtuigend over als 16 jarige onzekere meid, nog volop aan het ontplooien en ontdekken, twijfelend over haar eigen kunnen en haar gevoelens. Zelfs liefde, romantiek en vriendschap benadert de auteur op een unieke wijze, wat ik een aangename verandering vond in vergelijking met de andere urban fantasy-boeken.

De andere werelden zijn fascinerend en het gebruik van magie behoorlijk origineel gevonden.

De auteur schrijft zo beeldend dat het leek of ik daadwerkelijk in die wonderbaarlijke herberg aanwezig was.

Eén minpuntje; ze herhaalt te vaak zaken. Dat verstoorde soms de vaart in het verhaal, en daardoor geen vijf op vijf, maar vierenhalf op vijf.

Hoewel sommige dingen misschien te voorspellen zijn, zag ik de plottwist niet aankomen. Ik ben dan ook gebeten om het vervolg te lezen en hoop dat die snel verschijnt.

Een meeslepend, wonderlijk verhaal dat me gekluisterd hield van de eerste tot de laatste pagina.

Ik wil meer!

Vierenhalf op vijf sterren.ISBN: 9789463491891Uitgeverij: Blossom BooksPagina’s: 301

Prijs:  18,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten