zaterdag 4 juli 2020

Review: In hechtenis – Nicci FrenchTabitha zit vast in een huis van bewaring, beschuldigd van moord op buurman Stuart Rees. Van de bewuste dag kan ze zich echter haast niets herinneren, ze leed aan een depressie. Toch denkt ze dat ze onschuldig is. Wanneer ze merkt dat haar beoogde advocaat hieraan twijfelt, besluit ze zelf haar verdediging op zich te nemen. Maar dat blijkt lastig vanuit de cel. Diverse kennissen uit het dorp en haar ex bezoeken haar in de gevangenis, waardoor ze erachter komt dat Stuart weinig vrienden had en dat zij zelf vanaf het moment dat ze weer in het dorp was komen wonen met argusogen wordt bekeken. Zou iemand haar de schuld in de schoenen proberen te schuiven of heeft ze het misschien toch zelf gedaan?
Hoe doen de auteurs het toch? Om na zoveel boeken steeds weer ijzersterke thrillers neer te zetten? Dit boek vind ik zelfs een van hun beste!

Tabitha is een kleurrijk persoontje. Een personage dat ik in meer boeken zou willen volgen. Aanvankelijk denk je dat ze een beetje gewoon is, doorsnee, maar gaandeweg krijgen we meer kanten van haar te zien. Explosief, maar ook slim, vaak depressief, maar ook levendig. Vooral hoe ze haar zaak bepleit in de rechtbank is grandioos. Ze pakt het amateuristisch en stuntelig aan, zegt vaak de verkeerde dingen, jaagt de rechter tegen haar in het harnas, en toch is het ook vaak grappig. Vooral hoe ze reageert wanneer ze zichzelf weer eens niet in de hand heeft.

Het eerste deel gaat over Tabitha in het huis van bewaring, hoe ze beslist om zichzelf te verdedigen in de rechtbank, hoe ze worstelt met haar verleden, haar donkere momenten en de rechtszaak. Het tweede deel speelt zich af in de rechtszaal.

Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. De auteurs hebben de gave om alles boeiend te maken, zelfs de rustige momenten in het verhaal.

Dit is een boek dat verfilmd zou moeten worden!   

Een must, must, mustread.

Vijf op vijf sterren.ISBN: 9789026343339Uitgeverij: Ambo|AnthosPagina’s: 438

Prijs: 22,99


Geen opmerkingen:

Een reactie posten