woensdag 15 augustus 2018

Review: Vlucht – Blake CrouchIn deze keiharde thriller slaat Jack op de vlucht. Hij weet niet waarom, maar wel dat ze komen. Om hem en zijn familie uit te schakelen.Vijf dagen geleden Een invasie van bizarre moorden trekt over het land. Een agent richt een bloedbad aan in een bejaardentehuis, er zijn meerdere schietincidenten op scholen, hevige opstanden in gevangenissen en het land wordt overspoeld door onbegrijpelijke agressie in alle staten.
Vier dagen geleden De moorden vertienvoudigen...Drie dagen geleden De president smeekt het volk tot kalmte...Twee dagen geleden De moordenaars verenigen zich...Gisteren De elektriciteit valt uit...Vanavond Op de radio worden namen voorgelezen: zij moeten worden gedood. Je zit in de keuken en hebt zojuist je eigen naam gehoord. Jij heet Jack Colcough. Je hebt een vrouw, een dochter en een zoontje. Je woont in Albuquerque. Mensen zijn onderweg naar je huis om jou en je familie te vermoorden. Je weet niet waarom, maar je hebt geen tijd om daarover na te denken, je moet weg, rennen: vlucht!Zoals bij alle boeken van deze auteur zit je op het puntje van je zetel, blijf je gebeten om snel, snel verder te lezen.

Geloofwaardig of niet, dat maakt mij trouwens niet veel uit; ik vond het een uitstekend verhaal.

Hoewel de personages iets minder uitgewerkt zijn dan in zijn andere boeken, creëert de auteur voldoende inlevingsmogelijkheden. Je vlucht samen met de familie, voelt de adrenaline, de angsten.

Een grote teleurstelling was wel: het einde. Jammer, het was echt geen bevredigend einde.

Het zit vol met dialogen, waar ik persoonlijk grote fan van ben. Uitleg via gesprekken krijgen, is altijd levendiger dan gewoon vertellen. Het blijft ook nog lang hangen nadat het uit is.

De dreiging is trouwens maar een deel van de spanning. De personages en de reis die ze zowel geografisch als emotioneel ondernemen, is het andere deel.

Het plot is bijzonder in die zin dat het continu verrast, verdraait en je verbluft achterlaat. Je moet wel tegen wat geweld kunnen.

Een heerlijk, mysterieuze, zeer boeiende thriller waar ik verslaafd aan was!


Blake Crouch


ISBN: 9789045212609

Uitgeverij: Karakter Uitgevers

Pagina’s: 302

Prijs: 19,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten