dinsdag 2 mei 2017

Review: De verborgen kamer (Pendergast thriller) - Preston & Child


FBI-detective Aloysius Pendergast is terug! De verborgen kamer van Preston & Child, het zestiende deel in de Pendergast-serie, is nóg spannender dan Scharlaken kust. Pendergast is vermist – en het lijkt alsof hij na zijn laatste onderzoek is verdronken aan de kust van Massachusetts.
Pendergasts pupil, Constance, is geschokt door zijn vermissing en trekt zich terug in haar kamer diep onder hun herenhuis aan Riverside Drive. Zij en Pendergasts huisbediende, Proctor, zijn alleen in het huis als Pendergasts geduchte broer Diogenes – die iedereen voor dood hield – opeens opdaagt. Proctor wordt bewusteloos geslagen en wanneer hij later bijkomt, ontdekt hij dat Diogenes Constance heeft ontvoerd. Proctor komt meteen in actie en gaat op zoek. Maar wanneer hij eindelijk Constance gevonden denkt te hebben, doet hij een gruwelijke ontdekking: waar Constance had moeten zijn, staat alleen een gekoelde doodskist…

Ze blijven leuk, de boeken met FBI-agent Pendergast in de hoofdrol. In dit boek zijn het echter Proctor, de chauffeur en huisbediende, en Constance, de vrouw waar Pendergast voogd over is, en Diogenes, Pendergast zijn broer, die de show stelen.
Pendergast is nog steeds vermist, vermoedelijk dood, en Constance sluit zich op in haar keldervertrekken om te rouwen. Plots gebeuren er eigenaardige dingen, krijgt ze bijvoorbeeld exorbitante gerechten voorgeschoteld en prachtige geschenken, hoort ze vreemde geluiden etc. Het blijkt dat Diogenes, Pendergasts broer, nog leeft en hij Constance het hof maakt. Ze bezwijkt voor zijn charmes en volgt hem naar een eiland bij Florida waar hij een paradijselijke omgeving, een prachtig huis met alles erop en eraan, heeft geschapen. Proctor is intussen de halve wereld aan het afreizen op zoek naar Constance.
Meer kan ik niet vertellen zonder te veel te verklappen (heb ik eigenlijk al een beetje gedaan, waarvoor sorry). Hoe dan ook, het was weer een spannende, entertainende thriller waar ik met volle teugen van heb genoten. Constance is een figuur apart, waar je niet anders dan bewondering voor kunt hebben, ondanks dat je haar amper begrijpt. Diogenes roept deze keer tegenstrijdige gevoelens bij je op, enerzijds vertrouw je hem nog steeds niet, anderzijds...
Er gebeurt heel wat in dit deel, je wordt van het ene in het andere avontuur gestort en telkens het verhaal een bepaalde richting opgaat en je daarin settelt, neemt het een haakse bocht en val je weer in een compleet nieuw avontuur. We volgen meerder spelers op het veld en nergens zakt het verhaal in of blijft het lang hetzelfde. Ik snap niet dat hier nog geen televisiereeks van verschenen is, want de Pendergast-boeken bevatten alle ingrediënten om een Tv-show aantrekkelijk te maken: mysterie, bovennatuurlijke zaken, detective, romantiek en liefde, achtervolgingen en spanning, actie, fascinerende persoonlijkheden en glamour.
Op naar de volgende Pendergast-thriller, althans, dat hoop ik ten zeerste.
Preston & Child

ISBN: 9789024575831
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Pagina's: 382
Prijs: 19,99Geen opmerkingen:

Een reactie posten