zaterdag 2 januari 2016

Review: Executie - Kazuaki Takano


Diep in de Congolese jungle leidt de Amerikaanse militair Jonathan Yaeger een internationaal team van commando’s. Ze hebben de opdracht om Akili te doden, een jongetje dat de volgende stap in de menselijke evolutie blijkt te zijn. Maar Yaeger heeft zelf een ziek zoontje thuis, dat alleen gered kan worden door Akili’s grenzeloze kennis van alles op deze wereld. Yaeger raakt verstrikt in zijn persoonlijke drama en de ultieme strijd om de mensheid te redden.


Wat een boeiende, interessante thriller! Maak je borst maar nat voor een dolle rit vol actie en toch ook veel diepgang. Een intelligente thriller die je nog lang bijblijft en waar je na ieder gelezen stuk even over moet nadenken.
Akili, het vreemd ogende jongetje dat de volgende stap is in de menselijke evolutie, is slechts een middelpunt waar heel veel omheen draait. De auteur verweeft maatschappelijke, politieke, psychologische en biologische kwesties in een spannend verhaal met pakkende personages.
We volgend dus Yeager en zijn mannen die de opdracht om Akili te doden toch niet opvolgen en integendeel besluiten om Akili te redden, maar daardoor serieus in de problemen komen met de Amerikaanse militaire macht. We volgen ook Kento die in een farmaceutisch laboratorium aan organische synthese werkt. Zijn vader is net gestorven en hij heeft Kento een vreemde, cryptische boodschap nagelaten die Kento's wereld danig op zijn kop zal zetten.
Ik moest af en toe eens slikken en sommige stukken krijg ik niet meer uit mijn hoofd, zo confronterend zijn ze. Maar ze zijn ook de waarheid, de mensheid in zijn pure, rauwe essentie. Dit is zo'n boek dat alles bevat om een goede thriller te zijn en meer, want je leert nog veel bij ook, en ondanks zijn lijvige omvang heb je hem in no time uit.
Het is niet zomaar een gewone thriller, maar eveneens een politieke en technologische thriller. De auteur heeft overduidelijk enorm veel research gedaan. Met een objectieve blik geeft hij de harde feiten weer. Enfin, ik zei het al eerder: het verhaal kaart enorm veel aspecten en kwesties aan.
Een aanrader inderdaad!
Kazuaki Takano

ISBN: 9789044348323
Uitgeverij: The House of Books
Pagina's: 493

Prijs: 19,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten