woensdag 20 januari 2016

Review: Het Grote Knuffel-Boek - Guido van Genechten


Dit boek bevat een schat aan knuffels: heerlijk zachte, lekker langzame, gemakkelijke, wilde, voorzichtige en nog veel meer ... Een heerlijk knuffelig prentenboek voor jonge (en iets oudere) knuffelaars ...

guido van genechten 

O, wat een lief 'knuffelachtig' boekje is dit! Om helemaal knuffelachtig verliefd van en op te worden. De prachtige tekeningen lopen over twee pagina's en tonen telkens twee dieren die knuffelen. Ieder dier knuffelt op zijn manier, soms met de slurf, soms langzaam of voorzichtig, maar telkens voel je de zachte of warme omarming. De tekstjes erbij zijn extra (want de tekeningen op zich zeggen genoeg) en grappig, bij de krab is knuffelen bijvoorbeeld nog niet zo simpel en 'een heel gedoe'. Het is dus ook een beetje leerzaam.
Leuk detail: de eerste tekening is een peuter die om een knuffel vraagt aan zijn mama en de laatste twee tekeningen zijn de peuter die de knuffel krijgt en geeft aan zijn mama.
De tekeningen zijn warm en vrolijk, groot van formaat en met eenvoudige lijnen. Het dier staat duidelijk centraal en de achtergrond is slechts summier weergegeven.
Heel mooi prentenboek met een herkenbaar onderwerp dat veel kindjes met warmte en plezier zal vervullen. En waar de voorlezende ouders evenveel plezier aan zullen beleven, zeker als het gevolgd wordt door een grote, stevige knuffel!

ISBN: 9789044800814
Uitgeverij: Clavis
Hardcover

Prijs: 14,95
Guido van Genechten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten