woensdag 27 januari 2016

Review: Wat een geluk dat ik jou gevonden heb - Guido van Genechten


Herman de Haas springt altijd zijn neus achterna. Zo ontdekt hij elke dag opnieuw de lekkerste zoete worteltjes. Maar dan brengt zijn neus hem naar een heel nieuw luchtje ...
Een vertederend verhaal over liefde, worteltjes en hazensprongen. Voor iedereen met een neus voor mooie boeken.


Herman is een vrolijke haas die continu van de ene plek naar de andere hopt, met zijn neus de lekkerste hapjes (worteltjes) vindt en daarna graag onder een dennenboom uitrust. Die routine herhaalt hij dagelijks en dat vindt hij prima. Maar dan ruikt hij iets bijzonders en wanneer hij die heerlijke geur achterna springt, staat hem een leuke verrassing te wachten.

Het boek bevat paginagrote illustraties in gemengde technieken. De tekeningen zijn alle vrolijk en levendig, een plezier om naar te kijken. Je ontdekt ook details als je goed kijkt, zoals slakjes bij de bloemkolen of een kwijlende pad wanneer Herman een lekkere sappige wortel eet.  Het zijn vooral de tekeningen die het hem doen, die het verhaal vertellen ook, bij dit boek is de tekst eigenlijk ondergeschikt. Wel een ideaal boek om voor te lezen en de schattige, frisse tekeningen zullen zeker ook de volwassenen bekoren.
Zelfs voor Valentijn zou dit een cadeautip kunnen zijn. En waarom niet? Goethe zei het al: een gelukkig mens heeft het kind in zich bewaard!

ISBN: 9789044824155
Uitgeverij: Clavis
Hardcover

Prijs: 16,95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten