vrijdag 29 december 2023

Review: Stilleven (Karen Pirie 6) - Val McDermid



In dit zesde deel start Karen Pirie een onderzoek start naar de schaduwachtige wereld van vervalsing, waar dingen nooit zijn wat ze lijken.

In Stilleven van Val McDermid vindt een visser uit Schotland op een koude winterochtend een lichaam. Al snel wordt duidelijk dat de overledene een hoofdverdachte was in een decennia-oude zaak. Karen Pirie wordt gevraagd het onderzoek te herstarten, aangezien ze de laatste was die het dossier heeft ingezien.

Tegelijkertijd zit ze met een andere discutabele zaak. Er is een skelet gevonden in een verlaten camper, en alle tekenen wijzen naar een moordenaar die nog altijd op vrije voeten is.

In haar zoektocht naar de waarheid ontdekt Karen een complex netwerk vol leugens. Maar leugens en geheimen kunnen dodelijk zijn wanneer iemand vastberaden is ze voorgoed geheim te houden…
Alle boeken en series van McDermid zijn goed, maar de reeks met Karen Pirie behoort tot mijn favoriete.

Pirie krijgt te maken met twee los van elkaar staande zaken, dus ze krijgt genoeg op haar bord. Daarbovenop rommelt het wat in haar privéleven. En dat allemaal aan het begin van de corona-epidemie.

Kleine spoiler-alert: we komen heel wat te weten over de kunstwereld, wat ik interessant vond. Maar natuurlijk is het vooral enorm spannend naar wie beide moorden heeft gepleegd. Leuk dat er af en toe afgewisseld wordt met de privélevens van de personages en ik vind McDermid ook heel sterk in het neerzetten van geloofwaardige, boeiende dialogen.

Ik kan niet meer zeggen dan: als je van thrillers houdt, dan mogen de boeken van McDermid niet in je bibliotheek ontbreken. Het zijn echte page-turners met interessante, originele insteken en plots.


Nederlands 
Paperback 
9789021043234 
28 november 2023 
384 pagina's
Luiitngh-Sijthoff
23,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten