dinsdag 5 december 2023

Review: De laatste uitnodiging - Darby Kane



Gabby Fielding krijgt de schrik van haar leven als ze haar ex-man dood in zijn huis aantreft. De politie concludeert dat hij door zelfmoord om het leven is gekomen, maar Gabby denkt dat er meer achter zit. Dan wordt ze benaderd door een man die beweert dat haar ex het zoveelste slachtoffer is van een geheim genootschap dat de afgelopen jaren meerdere succesvolle en prominente mannen heeft vermoord. Een idioot verhaal natuurlijk. Of zou er toch iets in zitten?

Jessa Hall is een succesvolle advocate. Het lijkt haar voor de wind te gaan, zeker als haar informele mentor, de alom gerespecteerde rechter Loretta Swain, haar uitnodigt om lid te worden van een exclusief, geheim genootschap. Maar moet ze daar wel zo blij mee zijn?

Gabby en Jessa kennen elkaar uit hun studietijd en zijn niet bepaald goed bevriend. Maar als hun paden elkaar weer kruisen blijkt al snel dat ze allebei in de problemen zitten – en dat ze zullen moeten samenwerken als ze hier levend uit willen komen.

Kane blijft met verrassende plots op komen dagen. We lezen vanuit drie verschillende standpunten: Gabby, Jessa en de stichting, waardoor het boeiend en veelzijdig blijft.

Een vlotte schrijfstijl, een spannende opbouw en een originele insteek zorgen ervoor dat je het boek heel snel uithebt. 

Niks en niemand is wat het lijkt in dit verhaal, en je komt dan ook meerdere verrassingen tegen. Ik leefde heel erg mee met de personages, vooral met Gabby, en betrapte me meermaals op luide uitroepen zoals: komaan zeg! en nee toch!.

Ook het einde heeft een onverwachte wending. 

Een aangrijpende, rustig voortkabbelende thriller waarna ik zin kreeg in weer een boek van deze auteur.

Nederlands 

Paperback 

9789021477909 

02 november 2023 

336 pagina's

Volt

22,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten