zaterdag 2 december 2023

Review: De moord in inkt (Een Kit Hartley detective) - Helen Cox



Kitt Hartley onderzoekt de moord op Owen, met een vulpen door zijn hart gestoken. Ze ontdekt al snel dat er duistere geheimen liggen in de schilderachtige straatjes van York.

Deel 1 in de Kitt Hartley-serie. Kitt Hartley is aan het werk in de universiteitsbibliotheek van York. Het lijkt een dag als alle andere, maar dan verschijnt rechercheur Halloran aan haar bureau om te vertellen dat haar beste vriendin, Evie Bowes, verdacht wordt van moord. Evies ex-vriend Owen is dood aangetroffen - met een vulpen door zijn hart gestoken - en al het bewijs wijst naar haar. Kitt is geschokt en acht het uitgesloten dat Evie hiertoe in staat zou zijn. Ze besluit dat er maar één ding op zit: ze gaat zelf onderzoek doen naar de moord op Owen. Ze heeft honderden thrillers gelezen - hoe moeilijk kan het zijn? Met hulp van haar assistent Grace gaat ze aan de slag. Ze ontdekt al snel dat er in de schilderachtige straten van York duistere geheimen liggen. Bovendien houdt de moordenaar haar in de gaten…
Een leuk begin van een nieuwe reeks met bibliothecaresse Kitt Hartley en haar assistente Grace.

Samen met Kitt en de knappe rechercheur Halloran probeer je het mysterie te ontrafelen. Alles wijst erop dat de beste vriendin van Kitt de seriemoordenaar is, maar Kitt blijft in haar onschuld geloven. De eenvoudige, vlotte schrijfstijl zorgt ervoor dat het boek snel uit is, en natuurlijk omdat je wil achterhalen wie achter de moorden zit. 
Daarbovenop bloeit er ook iets tussen Kitt en Halloran...

Kitt is een veelzijdig personage om te volgen; slim en gevat, en heel erg belezen. De verwijzingen naar boeken en films zijn heel leuk en je leert er ook nog wat van bij. Vooral in het eerste hoofdstuk wanneer Kitt een bibliotheekbezoeker terechtwijst, vond ik grappig.

Het enige minpuntje vond ik de soms wat stroeve dialogen, maar verder heb ik genoten van dit boek.
Een mooi opgebouwd detectiveverhaal, in de stijl van Agatha Christie, maar dan in een moderne, hedendaagse setting.

Ik wil de belevenissen van Kitt heel graag blijven volgen!

Nederlands 
Paperback 
9789026170447 
07 november 2023 
304 pagina's
De Fontein
18,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten