maandag 1 mei 2023

Review: De magische wereld van Charlie - Welkom op Sint-Tuchtemis - Audrey Alwett



Na De magische wereld van Charlie 1 – De leerling-toveraar van Audrey Alwett is er het spannende vervolg: Welkom op Sint-Tuchtemis. Deze fantasievolle serie vol brompoenen met eenhoorns, waarzeggende chocolade en boekwinkels op poten is werkelijk aanstekelijk! Charlie heeft nog maar net ontdekt dat zijn grootmoeder een beroemde toveraar is, of hij wordt samen met zijn nieuwe vriendin Sapodila naar Sint-Tuchtemis gestuurd, het sinistere instituut voor onhandelbare, jonge toveraars. Hun situatie lijkt behoorlijk uitzichtloos: Charlies moeder is hem vergeten, en zijn grootmoeder en meester Lin zitten allebei gevangen. Ondertussen zijn hun vijanden bezig om alle magie in de wereld te veroveren. Charlie en Sapodila willen niets liever dan terugvechten. De vraag is alleen hóé, nu ze zelf beroofd zijn van hun magie… 

Wat een geluk dat het vandaag een feestdag was, want net als met het eerste deel kon ik het boek niet wegleggen, eens ik de eerste zinnen had gelezen.

Allereerst: de cover. Zo ontzettend mooi! Evenals de prachtige stadskaart binnenin en de zwart-witte illustraties aan het begin van de hoofdstukken.

Maar dan: het verhaal. Wauw, ik ben weer serieus onder de indruk van de fantasie, de vindingrijkheid en de magische elementen. Ik vind deze reeks zelfs beter dan de Harry Potter boeken!

Alwett schrijft met humor, maar kan de enge stukken net zo goed griezelig maken. De sterke en dappere Charlie is een heerlijk personage, en ook de slimme Sapodila is zalig om te volgen. Maar ik vind June toch wel het leukst, met haar gekke capriolen en durf. De wisselwerking tussen hen drieën is vertederend en vaak ook grappig.

De originaliteit spat van iedere pagina af. Waar haalt de auteur het toch allemaal vandaan? 

Dit is een boekenreeks dat ik sterk aanbeveel, aan jong en aan oud! Het zou fantastisch zijn om hier verfilmingen van de zien. Deze verhalen moeten de wereld wel veroveren.

Kom maar op met het volgende deel!

Nederlands 

Hardcover 

9789024598458 

23 juni 2022 

464 pagina's

Luitingh-Sijthoff

20,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten