vrijdag 12 mei 2023

Review: De tijd van mijn leven - Rosie Mullender



Als Jess verstrikt raakt in een eindeloze vrijdag de 13e weet ze genoeg: om deze time loop te verlaten moet ze haar leven beteren. Maar hoe dan? Want wat haar betreft had ze de tijd van haar leven…

Deze vrijdag de 13e was géén succes. Jess raakt op één dag haar baan, haar relatie én haar huis kwijt. En het ergste van alles is dat ze haar beste vriendin echt in de steek heeft gelaten. De enige positieve kant: deze dag is nu tenminste voorbij, en morgen kan het niet erger zijn dan dit. Behalve dat als Jess de volgende ochtend wakker wordt, het weer vrijdag de 13e is. En opnieuw. En opnieuw. En opnieuw… Jess weet hoe dit gaat, ze heeft de films gezien, dit is haar wake-upcall. Maar wat Jess betreft is dat volkomen onnodig, want volgens haar heeft ze juist de tijd van haar leven gehad! Toch…?

Review door Sofie

Het concept kennen we natuurlijk al (van films en TV series), een tijdloop, eenzelfde dag die telkens opnieuw begin, maar ik vond het heel leuk en verfrissend om het in een boek te lezen. Eigenlijk veel leuker zelfs, omdat er meer op de emoties wordt ingegaan en er concretere beschrijvingen gegeven worden.

Bovendien, zelfs al weet je dat iedere dag hetzelfde is, het is zo vlot en boeiend geschreven dat je niet kunt stoppen met lezen. 

De personages worden uitgebreid en diep weergegeven, wat zeker een meerwaarde was, want daardoor was het net als het kijken naar een film. Ik zat echt helemaal in het verhaal, beleefde alles intens mee.

Het plot zit goed in elkaar en het is absoluut intelligent geschreven.

Een grote aanrader!

Nederlands 

Paperback 

9789026157394 

14 maart 2023 

336 pagina's

De Fontein

20 euro


Geen opmerkingen:

Een reactie posten