vrijdag 9 november 2018

Review: Meester Legende – Stephanie GarberMeester Legende is het betoverende en meeslepende vervolg op de New York Times-bestseller Caraval van Stephanie Garber. Deze originele, romantische YA-fantasy met verrassende twist & turns houdt je van begin tot eind aan je stoel gekluisterd! Vol overgave stort Donatella zich in een nieuwe voorstelling van meester Legende, dit keer ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de keizerin van het Meridiaanse Keizerrijk. Maar Tella speelt nog een ander dodelijk spel. In ruil voor informatie over haar verdwenen moeder, moet ze meester Legendes ware identiteit achterhalen. Terwijl ze zijn grootste geheim probeert te ontrafelen, groeit haar fascinatie voor hem. Tella heeft altijd gezworen nooit verliefd te worden, maar algauw bevindt haar hart - én daarmee haar leven - zich in groot gevaar...
Na het fantastische eerste deel ‘Caraval’ stonden mijn verwachtingen hoog, en ze werden gelukkig ingelost. Hoewel een beetje in het tweede deel over het eerste herhaald wordt, is het toch verstandig het eerste deel te lezen. Het kan anders behoorlijk ingewikkeld overkomen en bovendien is het eerste deel echt wel een aanrader. 

Ik zal niet meer toevoegen over het verhaal dan de flaptekst aangeeft, want het is leuker om dit zelf allemaal te ontdekken. Het is een verhaal dat je de wereld om je heen doet vergeten, je onderdompelt in een fantasievolle, levendige, originele omgeving vol magie, verwondering en spanning.

Een verhaal ook over liefde en vriendschap, en vooral over vertrouwen.

Donatella, aka Tella, is een moedige, pientere meid die overkomt als een mens van vlees en bloed omdat ze ook verkeerde beslissingen neemt, maar altijd met goede intenties. Dante, waar ze gemengde gevoelens voor heeft, speelt uiteraard weer een grote rol en blijft fascineren, maar het is vooral Jacks waar ik meer benieuwd naar ben. Volgens mij zal hij in volgende delen, en hopelijk komen die er, een grotere rol spelen en is hij lang niet zo slecht als hij doet uitschijnen. Of toch wel?

Garber beschrijft een fascinerende wereld: sprookjesachtig en hard, kleurrijk en doods, magisch en koelbloedig, gevaarlijk en warm tegelijkertijd. En dat doet ze weer met een wonderbaarlijke, lyrische en vlotte schrijfstijl. 

De stad Alcara is er een waar je zelf zou willen wonen, met zijn diverse buurten en vreemde winkels. Behalve ’s nachts, want dan blijf je beter binnen.

Het plot is weer boeiend opgebouwd en je blijft als lezer nieuwsgierig naar welke wendingen er zullen volgen.

Meeslepend en betoverend, zo kun je de wereld van Garber omschrijven, en dat zijn dan nog eufemistische termen.

Zoals ik bij het vorige deel al aangaf is dit boek niet enkel voor young adult geschikt, maar ook voor volwassenen. Toch voor degenen die nog een beetje in magie geloven en zich graag laten meevoeren op de golven van hun fantasie. 
De filmrechten zijn verkocht en nu maar duimen dat de boeken daadwerkelijk door Twentieth Century Fox verfilmd zullen worden.

Sterke aanrader!

Stephanie Garber


ISBN: 9789024571772

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Hardcover

Pagina’s: 415

Prijs: 20,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten