Ook op zoek
naar een bewustere lifestyle, meer energie en happiness? Met Easy Vegan 2 van
Living the Green Life ontdek je hoe lekker en toegankelijk de vegan keuken echt
is. En hoe internationaal, want de inspiratie voor de recepten komt uit de
coolste vegan foodie capitals. Van vegan Aussie barbecue, Californian summer
rolls of old school UK veggie brekki. Heb je eenmaal door hoe easy vegan is,
dan is de keuze zo gemaakt: Living the Green Life, minimaal een keer per week!
Dit is hun
tweede kookboek, het eerste heb ik jammer genoeg niet aangeschaft. Ik probeer
al af en toe vegan te eten en zou het wel continu willen doen, maar ik heb nog
moeite met de kaas.
Het doel van
Living The Green Life (LTGL) is om iedereen minimaal één keer per week vegan te
laten eten. Moest dat zo zijn, zou het al een stuk beter zijn voor het milieu
en de dieren.
Een grote
misvatting is: ‘Maar wat kun je dan nog eten?’. Wel, heel veel, te veel en in
het begin zeker met een kookboek erbij zoals deze. De keuze is eindeloos. Veel
dingen kun je vervangen door een even lekkere vegan substituut. Neem nou eieren.
Mijn man maakte onlangs een maisbrood met in de plaats van eieren het sap van
kikkererwten. We proefden geen enkel verschil! Of zoals edelgistvlokken in
plaats van kaas over je pasta of quinoa, even lekker. Easy Vegan 2 zegt het al
in de naam en maakt het ook waar: je kunt voortaan op een makkelijke manier
heerlijk veganistisch koken.
Het boek is
opgedeeld volgens de plaats waar het recept vandaan komt en dat uit verschillende
werelddelen. Dat maakt het nog meer bijzonder, zoals gerechten uit Tel Aviv of
Lima. Overal ter wereld zijn er lekkere veganistische recepten te vinden en het
is niet omdat het uit een ver, exotisch land komt dat het moeilijker maken is.
Integendeel en bovendien zijn alle ingrediënten tegenwoordig overal te vinden.
In het begin
van dit boek worden eerst een paar basisingrediënten uitgelegd, en daarna,
zoals ik al eerder aangaf, volgt een lijstje van vervangers voor ei, boter,
melk en yoghurt. Ik kende al een paar vervangers, maar er zijn er echt heel
veel meer. De recepten zijn duidelijk en eenvoudig uitgelegd en de prachtige foto’s
maken je hongerig. Bij de gerechten staat wat je nodig hebt qua keukengereedschap
(‘tools’), uiteraard welke ingrediënten je nodig hebt, hoelang het koken duurt,
voor hoeveel personen en ook nog met welke allergenen je rekening moet houden. Wil
je het idee hebben dat je een T-bone steak eet, probeer dan het recept ‘T-bone
van bloemkool’. De chocolate bowl is om je vingers bij af te likken: de hemel
op je tong.
En een mooie
aanvulling aan dit kookboek is dat je er een reisgevoel door krijgt. Alsof je
in een ander land bent zonder je keuken te verlaten. Dat is een originele leuke
draai aan het hele kookboekgebeuren.
Wedden dat
zelfs de die hard traditionele koker
en eter door dit kookboek vaker veganistisch zal eten? Probeer het nou maar, ik
garandeer je dat je er geen spijt van krijgt. En je smaakpapillen al zeker niet,
die zullen je eeuwig dankbaar zijn.
ISBN: 9789021570112
Uitgeverij: Kosmos
Hardcover
Pagina’s: 175
Prijs: 20 €
Geen opmerkingen:
Een reactie posten