woensdag 12 september 2018

Review: Mijn laatste leugen – Riley SagerRiley Sager, geprezen door Stephen King, Karin Slaughter en Lisa Gardner om de intelligente verhaalopbouw en onverwachte ontknopingen, vertelt in Mijn laatste leugen het verhaal van Emma, die voor het eerst haar vakantie doorbrengt in een Amerikaans zomerkamp. In Camp Nightingale maakte ze nieuwe vrienden, had het naar haar zin en leerde ze leugens te vertellen. Dan verdwenen de drie meisjes met wie ze haar cabin deelde spoorloos in de bossen en bleef ze als enige achter. Vijftien jaar later is Emma een gevierd kunstenaar, geplaagd door herinneringen aan die bewuste avond. Ze wordt door de kampleiding van Camp Nightingale gevraagd een zomerschildercursus te geven en omdat ze het verleden definitief wil verwerken besluit ze te gaan. Eenmaal aangekomen blijkt ze in dezelfde cabin als toen te moeten overnachten en het verandert opnieuw in een plaats delict…
Wil je een thriller lezen waarbij je echt zit te daveren van spanning terwijl je leest? Dan moet je bij de boeken van Sager zijn! Zijn vorige boek ‘De laatste meisjes’ (hier de recensie) was super, maar deze is nog beter. Beter dan super? Jawel, dat kan.

Dus neem de tijd, want je zult niet willen stoppen tot het boek uit is. Je zult duizelig worden van de vele bochten die het verhaal neemt. Sager weet hoe hij de lezer op het verkeerde been moet zetten, en hoe!

Het is in de ik-vorm geschreven, waar ik persoonlijk wel van houd.

Ieder personage, niet alleen de hoofdrolspeler, zal je als verdachte gaan zien.

We lezen niet alleen over het heden, maar ook stukken uit het verleden, wat het allemaal levendiger en nog boeiender maakte. Het geheel is een intrigerende puzzel, beetje bij beetje komen donkere geheimen uit, die tot het einde onduidelijk blijft.

Een klein minpuntje is misschien het ongeloofwaardige einde, maar doordat het ook onverwachts is, is het Sager vergeven.

Eng, spannend, origineel! Een psychologische thriller die je gelezen moet hebben.

Riley Sager


ISBN: 9789026341861

Uitgeverij: Ambo|Anthos

Pagina’s: 414

Prijs: 20


Geen opmerkingen:

Een reactie posten