woensdag 5 september 2018

Review: Het duel der magiërs – Christian JacqPrins Setne, de jongste zoon van Ramses II, staat op het punt zijn verloofde Sekhet na lange tijd terug te zien, maar dan wordt ze ontvoerd. Haar vader, de zwarte magiër Kekou, heeft voor zijn duistere plannen de ziel van zijn dochter nodig. Setne zet alles op alles om zijn verloofde te redden. Samen met zijn metgezellen gaat hij de strijd aan tegen het kwaad. Zal het hen lukken Sekhet te bevrijden en Kekous plannen te dwarsbomen, om zo de toekomst van het hele Egyptische koninkrijk veilig te stellen? Het duel der magiërs is het spannende nieuwe deel in de magistrale Setne-serie.
Wat me beviel aan dit verhaal was dat de vrouwelijke personages niet moeten onderdoen aan de mannelijke. Ze worden gelijkgesteld, en ik zou zelfs durven beweren dat het karakter van Sekhet sterker uit de hoek komt dan dat van Setna. Ze is een vastberaden, zelfzekere prinses en bovendien intelligent en vindingrijk. Een dame in nood die niet gered hoeft te worden door een man.

Eigen aan Jacq is dat hij de omgeving echt tot leven laat komen. De legendes, de magie en magische wezens worden kleurrijk en intrigerend omschreven.

Weer een vlot leesbaar verhaal dat zo uitgelezen is. Geen woord te veel of te weinig. Personages die aanspreken, zelfs de dieren spelen een rol en komen als helden voor de dag.

Een nadeel is dat het een nogal dun boekje is en het soms leek dat Jacq het een beetje overhaast geschreven heeft. Het plot is ietsje voorspelbaar, maar het verhaal op zich maakt dit dan weer goed.

Een aanrader voor wie geïnteresseerd is in het oude Egypte gemengd met fantasie, bij Jacq altijd een geslaagde mix!


Christian Jacq


ISBN: 9789401608862

Uitgeverij: Xander

Pagina’s: 206

Prijs: 15

Geen opmerkingen:

Een reactie posten