vrijdag 21 september 2018

Review: De opvolger – Fiona CumminsIn de thriller De opvolger van Fiona Cummins woont de negenjarige Jakey Frith met zijn ouders aan de Engelse zuidkust. Hij is ternauwernood ontsnapt uit de klauwen van een macabere seriemoordenaar. Maar de Bottenverzamelaar loopt nog altijd vrij rond en wacht het moment af om alsnog toe te slaan. Clara, het meisje dat nog door hem wordt vastgehouden, klampt zich vast aan de gedachte dat ze ooit gered zal worden. De Bottenverzamelaar heeft ondertussen een leerling gevonden, die hij klaarstoomt om zijn bottenmuseum over te nemen. Maar hij kan Jakey en de detective die zijn dromen doorkruiste niet uit zijn hoofd zetten en zint op de ultieme wraak. Fiona Cummins toont in De opvolger op fenomenale wijze haar vermogen om de lezer koude rillingen te bezorgen en tegelijkertijd te ontroeren. Los te lezen opvolger van De verzamelaar. Aanbevolen door o.a. Lee Child, Val McDermid en Sophie Hannah.
Fiona Cummins heeft, met dit vervolg, niet ingeboet aan vaart en originaliteit die ze met het eerste deel bereikte. Het alomtegenwoordige thrillergenre geeft ze opnieuw vorm en hoe. Ze hoort duidelijk bij de top in het genre.

Etta Fitzroy is nog steeds een uitstekende politievrouw die kampt met problemen van een werk-privébalans. Verzwaard met het falen van de vorige keer om de bottenverzamelaar te grijpen, moet Fitzroy nog harder werken om de zaak niet opnieuw te verprutsen.

Cummins biedt hier een aantal goede redenen om de voorliefde voor botten en moord van de bottenverzamelaar te begrijpen. De lezer krijgt hierdoor een prachtig inzicht in de moordenaar.

Het verhaal is net zo sterk als het vorige deel, zo niet sterker.

Je glijdt doorheen de hoofdstukken boordevol informatie en cliffhanger-momenten. Door het gebruiken van datum en tijd aan het begin van ieder hoofdstuk krijgt de lezer meer context en laat het de lezer zien dat Clara nog steeds ontbreekt. Deze kilte gaat niet verloren bij de oplettende lezer, die zich afvraagt ​​wat het slachtoffer, dat de levens van vele personages in dit boek heeft aangeraakt, te wachten staat.

Cummins verricht fantastisch werk door zo veel spanning in haar verhaal te injecteren, waardoor dingen blijven hangen en ze de lezer dwingt om meer te smeken.

Ik kijk alvast enorm uit naar het volgende boek.

Superaanrader!


Fiona Cummins


ISBN: 9789026333002

Uitgeverij: Ambo|Anthos

Pagina’s: 359

Prijs: 20

Geen opmerkingen:

Een reactie posten