woensdag 26 juli 2017

Review: Ninja Timmy en het geheim van de witte aap (#3) - Hendrik Tamm


Timmy en zijn vrienden zijn terug! In dit avontuur dwalen ze door de gevaarlijke jungle, omringd door bloeddorstige piraten, vleesetende planten en dodelijke vallen. Hun doel? De oude onderzeese bunker van Nexor. Volgens de geruchten is dat de verstopplaats van de Schrijver - de gevaarlijkste superslechterik aller tijden...
Het laatste boek in de fenomenale trilogie. Vol magie, vriendschap en geweldige vechtkunsten! Met prachtige, filmische illustraties van conceptueel designer Henrik Tamm, die eerder al werkte aan Shrek en De kronieken van Narnia.


Review door Heleen (10 jaar) en de mama
De vorige twee delen waren supergoed, dit deel is echter iets minder. Ik heb het meer dan eens weggelegd voor het uit was. Het duurt namelijk even voor je in het verhaal gezogen wordt, iets meer dan de helft van het boek. Daarna zit je er wel meteen goed in en is het spannend. Echter, het verschil met de eerste helft is dan te groot, het gaat dan plots te snel, het wordt te vergezocht.
De personages uit de vorige delen worden er lukraak bijgegooid, wat het verhaal verwarrend maakt. Maar nog meer jammer is dat het daardoor ook niet als alleenstaand deel te lezen is. Er wordt geen uitleg bij de personages gegeven, dus als je de vorige boeken niet gelezen hebt, zul je niet alles even goed begrijpen.  
De delen groeien ook niet mee met de leeftijd van de lezertjes, waardoor het derde boek minder boeiend was voor Heleen.
Fantasie of niet, dood is dood, ook voor een kind. Het was dus zelfs voor Heleen ongeloofwaardig dat Alfred, de uitvinder, weer levend was.
Echter, een dikke chapeau en bewondering voor de illustraties. Deze springen van de pagina's af, trekken de aandacht en maken het verhaal levendig, alsof je naar een film aan het kijken bent. Ze zijn kortweg prachtig. Ook de schrijfstijl is nog steeds van de bovenste plank: korte, krachtige zinnen die aangenaam zijn om te lezen.
Besluit: behalve het iets mindere laatste deel is de serie zeker de moeite waard. Het zijn originele, fantasievolle kinderboeken met schitterende tekeningen die de lezertjes en voorleesouders vele uren plezier zullen bezorgen.
Aanrader!
Hendrik Tamm

ISBN: 9789044827965
Uitgeverij: Clavis
7-9 jaar

Prijs: 19,95 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten