vrijdag 28 juli 2017

Review: Julius Zebra (#2): Bonje met de Britten - Gary Northfield


In Bonje met de Britten, het supergrappige vervolg op Rollebollen met de Romeinen van Gary Northfield, beleeft Julius Zebra nieuwe, knotsgekke avonturen. Dit keer gaat hij met zijn makkers naar Brittannië.
Julius Zebra en zijn vrienden hebben de gevechten in de beruchtste arena in Rome overleefd. Maar ze zitten nog steeds gevangen. Keizer Hadrianus laat ze pas vrij als ze nog een laatste opdracht vervullen: ze moeten naar Engeland afreizen en daar zieltjes ronselen voor het Romeinse Rijk. Maar zoals te verwachten valt, wordt dit niet bepaald een vakantietripje voor Julius en zijn makkers. Ze hebben al hun overredingskracht nodig om de gevaarlijkste en opstandigste vijanden tot nog toe te overreden… Over Julius Zebra – Rollebollen met de Romeinen: ‘Northfield weet feilloos aan te voelen waar kinderen van houden. Dat maakt dit boek tot een absolute aanrader voor kinderen vanaf 7 à 8 jaar.

Recensie door Heleen (10 jaar) en haar mama
De goede punten van het eerste deel uit deze reeks blijven in dit boek aanwezig. Namelijk de stripvormstijl van illustraties, de humor, de korte en krachtige schrijfstijl en dat er niet te veel op één pagina staat zodat het makkelijk leesbaar blijft voor kinderen.
Je zou denken dat het jammer is dat de illustraties niet in kleur zijn, maar niets is minder waar, tijdens het lezen mis je dit absoluut niet.
Het verhaal gaat verder waar het vorige deel eindigde, maar toch kun je beide delen (die afgerond zijn) apart lezen, want ze herhalen het belangrijkste in het begin van dit 2de deel (op een originele manier en net voldoende om mee te kunnen zijn).
Het verhaal is heel erg vindingrijk, zelfs vergezocht, maar blijft toch geloofwaardig. Geen enkel gegeven wordt uitgemolken, alles blijft continu origineel. Bereid je voor op heel wat luidop lachen, want het boek zit echt boordevol grappige scènes. En voor de volwassenen zitten er hier en daar leuke verwijzingen in.
De karaktertrekken van de personages worden nog verder uitgediept in dit deel; je leert weer heel wat nieuwe kanten van hen kennen.
Het wordt vol ongeduld en hoge verwachtingen uitkijken naar het derde deel! Als zelfs de volwassen lezers er razend enthousiast over zijn, dan zegt dat wel genoeg.
Kortweg: een schitterend, spannend en grappig boek.
Aanrader! Aanrader!
Gary Northfield

ISBN: 9789024571338
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Pagina's: 288 met illustraties
Leeftijd: vanaf 7-8 jaar
Prijs: 14,99 euro
Geen opmerkingen:

Een reactie posten