zaterdag 15 juli 2017

Review: De prooi van de adelaar (#5) - Simon Scarrow


Aan het eind van de zomer in 44 v.C. strijden de Romeinse legioenen al twee jaar tegen de stammen in Brittannië. Generaal Plautius staat onder grote druk van de Keizer om de weerstand van de inheemse stammen te verpletteren.

Centuriones Macro en Cato vechten bij het Tweede Legioen dat onder leiding staat van centurion Maximus. Maximus faalt echter op het cruciale moment, waardoor de vijand kan ontsnappen.
Generaal Plautius is woest en geeft het Tweede Legioen twee keuzes: sterven, of als voortvluchtigen worden opgejaagd. Cato en Macro weten met een klein groepje te vluchten. Kunnen ze een manier vinden om in eer hersteld te worden, voordat ze worden opgespoord en geëxecuteerd door hun voormalig kameraden?


Verwacht van Scarrow niet de diepgang en het creëren van interessante personages die je van andere schrijvers in het genre gewoon bent. Wat je wel kan verwachten is een leuk verhaal over de werking, de technieken, het leven en de gevechten van Romeinse legioenen.
Hoort Scarrow bij de betere boeken in het genre? Nee, niet echt dus. Is het de moeite waard om te lezen? Als je echt geïnteresseerd bent in alles over de Romeinen: ja, natuurlijk. Het is niet dat de hoofdfiguren in het boek een verhaal te vertellen hebben, ze dienen eerder als een soort platform voor de gevechten in het oude Brittannië.
Het is meer een boek voor bij het zwembad waar je makkelijk doorheen kan vliegen dan eentje voor thuis met historische meerwaarde. Het is wel zo dat de reeks goed aansluit bij elkaar (en is er een cross-over naar Vespasianus?) en dat de kwaliteit die hij heeft continu blijft. Het is ook zo dat ik gemerkt heb dat je de boeken in dit genre niet altijd even serieus en kritisch moet bekijken. Een marsreep is ook geen echte reep chocola, maar wel een lekkere guilty pleasure en zo gaat het ook op voor de boeken van Scarrow. 
(Recensie door Tony)
Simon Scarrow

ISBN: 9789021405476
Uitgeverij: Q
Pagina's: 468
Prijs: 17,99 euro


Geen opmerkingen:

Een reactie posten