vrijdag 10 maart 2017

Review: Falafel (kookboek) - Dunja Gulin


Falafel is vegetarisch comfort food op z'n best. In dit boek staan de recepten ingedeeld per categorie. Zo is er falafel uit de oven, gefrituurde falafel, rauwe falafel en recepten voor maaltijden met falafel. Allemaal makkelijk te bereiden, voedzaam en fantastisch smakend.
Kikkererwten zijn de basis van falafel. Deze peulvruchten zijn supergezond! De falafel-recepten variëren van traditionele kikkererwtenballetjes tot falafelcurry's. Of wat dacht je van falafelkroketten en falafelburgers? De lekkerste sausjes voor bij je favoriete comfort food staan er natuurlijk ook in!


We hebben al op veel plaatsen falafel gegeten, ook in Israël, en kopen geregeld kant- en klare falafelpoeder om er zelf te maken. Omdat ik vegetarisch ben eten we vaak falafel, maar ook omdat het gewoon zo lekker is. 
rollen maar

Toch, en dat menen we oprecht, hebben we nooit eerder zulke overheerlijke falafel gegeten als die van de recepten uit dit kookboek! Ze waren zo smakelijk dat we niet konden stoppen met eten, en we hadden er heel veel gemaakt.

Het vergt soms wat voorbereiding en tijd, omdat met verse ingrediënten gewerkt wordt, maar dan krijg je ook overheerlijke gerechten.
kikkererwten
tuinbonen

De recepten zijn duidelijk en correct, er is heel veel keus, dus voor ieder wat wils: traditionele kikkererwtenfalafel, Griekse falafel met geraspte courgette of falafel met verse tuinbonen, etc. Rauw, uit de oven of gefrituurd. Verder ook nog bijvoorbeeld de falafelburgers en salades, en niet te vergeten vingeraflikkende sauzen, zoals mijn favoriet: tahini.

tahinisaus: zoooo lekker

Schitterende foto's en vooraan een hoofdstuk met tips en trucs maken het kookboek compleet.
En geloof me, ook niet vegetariërs zullen van veel van de gerechten smullen. Een kookboek dat niet in de keuken mag ontbreken.
Ik zou zeggen: aan tafel!

ISBN: 9789023015352
Uitgeverij: Becht
Prijs: 9,99

overheerlijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten