donderdag 28 april 2016

Review: Het boek over jou - Renee Knight


Stel je voor dat je een boek leest dat helemaal over jou gaat. En dat het een geheim prijsgeeft dat je twintig jaar verborgen hebt gehouden.
Een geheim waar niemand van wist, dacht je...

Catherine is diep geschokt wanneer ze in een thriller de gedetailleerde beschrijving van een
gebeurtenis uit haar eigen leven van twintig jaar eerder tegenkomt. Wanhopig leest ze verder, tot ze uiteindelijk
vol afschuw haar eigen dood beschreven ziet. Wat is er destijds gebeurd en wie wil haar, nu, kapotmaken?


Dit verhaal zit geweldig goed in elkaar en is bloedstollend spannend. Catherine ontvangt een boek en tot haar grote verbazing en ontsteltenis gaat het verhaal over haar, over iets wat in het verleden gebeurd is en waarvan niemand op de hoogte is. Ook niet haar liefdevolle echtgenoot, Robert, met wie ze een innige en sterke relatie heeft. Vaak stond ze op het punt om het hem te vertellen, maar het kwam er maar niet van. En nu wordt niet alleen zij ermee opnieuw geconfronteerd, maar ook haar zoon, die het boek eveneens ontvangt.
Geloof me, je blijft raden naar wat er werkelijk met Catherine is gebeurd. Telkens toen ik dacht: 'Ah, dat zal het wel zijn, ze heeft vast dat en dat gedaan', dan bleek ik er weer mijlenver naast te zitten. Tot op het einde weet de auteur de verrassing erin te houden. Het psychologische aspect zit vlijmscherp en uiterst geraffineerd in elkaar, en dat bij alle personages. Het gebeurde dat ik het ene moment sympathie voor een personage koesterde en het moment erna had ik er een grondige hekel aan. De auteur heeft heel sterk weergegeven dat niets zwart-wit is, noch gebeurtenissen, noch mensen.
Ik vond het een erg goed boek. Het had geen enkel storend element; het plot was ijzersterk, de personages diepgaand en menselijk, spanning, romantiek, een verhaal met alle ingrediënten mooi in evenwicht.
Voor iedere lezer die houdt van gewoon een goed boek.
Renee Knight

ISBN: 9789026334870
Uitgeverij: Ambo/Anthos
Pagina's: 287

Prijs: 12,50 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten