vrijdag 26 februari 2016

Review: De wonderlijke wereld van Juul - De droomdierentuin - Julia Woning + VLOG


De wonderlijke wereld van Juul wordt een nieuwe serie prentenboeken speciaal gemaakt voor nieuwsgierige aapjes die zich graag mee willen laten slepen in wonderlijke werelden. Samen met papa en mama ontdekken zij de raarste, gekste en interessantste dingen!
In De Droomdierentuin ontwaakt Juul in een maffe droombeestenboel. Er lopen opeens allemaal beesten in haar huis, die allemaal dingen doen die dieren normaal helemaal niet doen: ze poetsen hun tanden, ze gaan mee naar school, helpen mee met de schoonmaak en eten's avonds mee aan tafel... wat is hier toch aan de hand?

Ik werd me toch een potje vrolijk van dit boek; tijdens het lezen zat ik continu te glimlachen.
Het was de titel die me naar dit boek trok. Ja, hoe kan het ook anders: het woord 'droom' komt er in voor en dat is voor mij als chocolade. Enfin, het is ook een droom van een boek.

De tekst bij de illustraties is in rijmvorm, wat op zich wel leuk is en eens iets anders. Het verhaal: Juul valt in slaap, maar wordt wakker van een gek geluid. Als ze dit geluid volgt, ziet ze dat de badkamer overstelpt is met allerlei dieren die zich aan het wassen zijn: een gorilla, een nijlpaard, olifant etc. De dieren kleden zich, eten met Juul mee en begeleiden haar dan naar school.

Ik pik er af en toe een kinderboek uit om te recenseren (om het kind in me koest te houden) en moet zeggen dat de illustraties in deze wel heel erg vrolijk en apart zijn. Duidelijke pastelkleuren die er uit springen. Fijne, zwart omlijnde tekeningen die net buiten de lijntjes ingekleurd zijn en daardoor een nonchalante, plezierige indruk geven. Ik vind de illustraties net zoete, heerlijke snoepjes waar je van kan blijven proeven.
De laatste pagina's bevatten een leuk gevonden detail (wie zoekt, die vindt).
Zeker een kinderboek dat ik cadeau zou geven, maar eigenlijk houd ik deze het liefst zelf.

ISBN: 9789045319575
Uitgeverij: BBNC

Prijs: 14,99 euro

2 opmerkingen: