zondag 14 februari 2016

Review: Medicijn - Ingrid Oonincx


Alleen een klein en machtig eliteclubje weet dat er al jaren een middel tegen veroudering bestaat. Wat hen betreft blijft dat geheim. Ontdekker Jacob Grünberg wil echter wereldwijde erkenning voor zijn uitvinding. Na de plotselinge dood van haar minnaar raakt pr-vrouw Ella Vreeland verstrikt in het huiveringwekkende web rondom deze meedogenloze wetenschapper en ontdekt ze de duistere schaduwwereld achter de schone schijn.


Ella Vreeland valt in een diep gat na het vreemde overlijden van haar minnaar David Mulder. Het bedrijf van David Mulder was een cliënt van het pr-bedrijf waar Ella werkt. Ella beslist om de dood van David te onderzoeken, zeker nadat ze merkt dat ze in de gaten gehouden wordt en doodsbedreigingen krijgt als ze niet zwijgt. Maar waarover moet ze dan zwijgen? David had haar niets verteld. Na wat onderzoek, ontdekt ze al gauw dat David lid was van een rijk en machtig eliteclubje waarvan de leden al jaren toegang hebben tot een middel tegen veroudering. De ontwikkelaar van dit middel heet Jacob Grünberg, een nietsontziende meedogenloze man die de wereld in zijn hand heeft en het nu op Ella voorzien heeft.

Oonincx schrijft ontzettend vlot, het verhaal raast op een sneltreinvaart voort en zakt nergens in. Acties volgen elkaar op, want het hoofdpersonage krijgt het niet makkelijk; is het ene probleem opgelost dan krijgt ze een volgende voor de kiezen.
Ella is een leuk personage, maar komt niet helemaal overtuigend over. Haar depressie waar ze jaren mee worstelde en medicatie voor nam is een aspect dat ik toch niet geloofwaardig vond, alsof het niet in het totaalplaatje van Ella paste. Verder vond ik haar leuk om te volgen; en sterke vrouw die weet wat ze wil en niet gauw opgeeft. De reden waarom Ella met de medicatie gestopt is, zit dan weer wel heel goed in elkaar.
De verhaallijn had veel onverwachte wendingen; positief punt, Oonincx vervalt niet in clichés, maar soms wel in te veel toevalligheden. Knap vond ik wel hoe ze de gekte en de obsessie van het eeuwig jong blijven in beeld bracht. Een interessant onderwerp dat Oonincx realistisch heeft weergegeven.
Ik vond het een beetje jammer dat niets er echt uitsprong. De verhaallijn, de schrijfstijl, de personages, het was allemaal oké en ik heb me zeker niet verveeld tijdens het lezen, maar het was allemaal middelmatig goed. Geen bijzonderheden.
Een aardige thriller die perfect is voor op een terrasje. Verwacht er geen hoge toppen van, maar vervelen zul je je zeker niet.

Ingrid Oonincx

ISBN: 9789044345599
Uitgeverij: The House of Books
Pagina's: 319

Prijs: 19,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten