vrijdag 29 januari 2016

Review: De allereerste zoen - Guido van Genechten


Sommigen krijgen het er heerlijk warm van,
anderen gaan ervan zweven.
Je hebt er bij wie het kriebelt tot in hun tenen
en van anderen gaat hun hart sneller slaan.
Wat er ook gebeurt, één ding is zeker:
zoenen is het allerleukste wat er bestaat!
Maar wie is er eigenlijk ooit begonnen met zoenen?

Het antwoord op deze fascinerende vraag vind je in dit hartveroverend knuffelige prentenboek voor zoeners vanaf 3 jaar.


Het boek begint al goed, met mijn favoriete dier (ja, al lang voor de hype!): de flamingo (Alice in Wonderland zit hier iets voor tussen). De flamingo vraagt zich af, te midden van allerlei dieren, wie de allereerste zoen heeft gegeven. De andere dieren weten niet wat een zoen is, dus moet Flamingo dit uitleggen.
Dan gaan de dieren, de giraffen, leeuwen, beren etc. allemaal hun interpretatie van een zoen voordoen. Maar, zegt Flamingo, dat is allemaal leuk, maar het zijn geen zoenen. Er zit ook behoorlijk wat humor in, vooral in de antwoorden van de flamingo, daar moest ik toch regelmatig om gniffelen en ik denk dat kinderen het dus helemaal grappig en lief zullen vinden. Kinderen leren ook nog eens bij hoe de diverse dieren 'zoenen' en knuffelen. Het einde zal ik niet verklappen, maar is o zo aandoenlijk en schattig.

Uiteraard zijn de dubbele paginagrote illustraties van van Genechten weer stuk voor stuk pareltjes waarbij de dieren er met mooi kleurgebruik uit springen op een eenvoudige achtergrond. En op de laatste pagina's van het boek kun je invullen wie jou je allereerste zoen gaf en aan wie jij je allereerste zoen schonk. Perfect slot van een prachtig geïllustreerd kinderboek dat leuk is om te lezen of voor te lezen.

ISBN: 9789044819090
Uitgeverij: Clavis
Hardcover

Prijs: 16,95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten