zaterdag 5 mei 2018

Review: Stormbrekers – De kronieken van de 7 eilanden (boek 4) – Mariëtte Aerts



Raben en Calli hebben de oversteek naar de oostelijke landen gemaakt en gaan daar voor een Familie van stormzingers aan de slag op hun stormboot de Cheron. Maar het botert niet erg tussen Calli en de Familie en dan wordt het schip ook nog eens bedreigd door luchtpiraten. Calli's droom is om de Kraaienburcht te bezoeken, de plek waar ooit machtige Elementalisten gewoond hebben. Dat zijn immers de mensen van wie zij haar gave heeft geërfd.
Wat niemand weet is dat intussen een paar oude, machtige magiërs uit een andere dimensie zijn ontwaakt. Zij hebben hun eigen plannen met de wereld en hebben hun oog laten vallen op de Zeven Eilanden, waar het nog steeds onrustig is.
Stormbrekers is het vierde deel van De Kronieken van de Zeven Eilanden.


Review door Aron, 13 jaar

De cover is fantasierijk en geeft al aan dat het voor een young adult lezerspubliek bedoeld is. Misschien toch iets te ingewikkeld door de moeilijke zinsbouw voor mijn leeftijd, eerder voor 16 jarigen.
Calli is iemand die haar dromen wil waarmaken en dat is leuk om te volgen. Maar ook Raben is leuk. Het zijn aparte hoofdpersonages.
De vreemde wereld vond ik erg verrassend, deed me een beetje aan de Middeleeuwen denken.
De vriendschap tussen Calli en Cheron staat vaak op het spel door alle problemen en hindernissen die ze tegenkomen, dat is heel realistisch weergeven, je kan dit goed meevoelen en begrijpen.
Er is veel spanning in het verhaal aanwezig en soms moest ik zelfs eens lachen.
Een boeiend verhaal.
Mariëtte Aerts

ISBN: 9789051166330
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Pagina’s: 365
Prijs: 17,95


Geen opmerkingen:

Een reactie posten