Gezonde - en
vooral lekkere! - veganistische recepten koken met maximaal 7 ingrediënten; is
dat mogelijk? Ja!
Rita
Serano's grootste inspiratie voor haar recepten zijn seizoensgebonden en
biologische producten. Ze houdt va koken met groenten, granen, fruit, bonen,
zaden, kruiden en specerijen. Haar stijl van koken gaat over smaak, kleur en
plezier en alle recepten in haar boek zijn veganistisch, laag in vet en vrij
van geraffineerde suikers.
Een
fantastisch kookboek voor wie af en toe of continu gezond, eerlijk en
diervriendelijk wil eten.
Serano maakt
het eenvoudig om veganistisch te eten, in no time heb je een heerlijk gerecht
op tafel.
De indeling
vind ik bijzonder origineel en bovendien superhandig. Je hebt 7 hoofdstukken:
start, vers, snel, voedzaam, delen, zoet en basis.
Ze sluit af
met ‘mijn voorraadkast’ en een register. Mijn voorraadkast geeft je een
praktische leidraad wat je best in je keuken hebt om aan de slag te gaan. De
bonensoorten, granen en pasta, meel en bakproducten, noten en zaden, welke
zoetmiddelen en smaakmakers en ten slotte de kruiden en specerijen.
In het
hoofdstuk ‘basis’ vind je bijvoorbeeld een lekkere tomatensaus en een
groentebouillon die je dan bij meerdere gerechten kunt gebruiken, altijd handig
om in voorraad te hebben.
Vooral het
hoofdstuk ‘delen’ vond ik leuk. Gerechten in een grote pan of schaal waar
iedereen uit neemt.
Makkelijk,
milieuvriendelijk en lekker koken met maar 7 ingrediënten (naast de
ingrediënten die je altijd in je keuken hoort te hebben). Dit boek bevat niet
alleen originele gerechten, maar was ook een ware inspiratiebron om zelf
creatief aan de slag te gaan en nieuwe dingen uit te proberen.
Aanrader!
ISBN: 9789045212784
Uitgeverij: Karakter
Uitgevers
Pagina’s: 175
Prijs: 19,99
€
Rita Serano
Geen opmerkingen:
Een reactie posten