woensdag 9 mei 2018

Review: Ongehoorzaam – Whitney GardnerAls Julia ziet dat iemand iets beledigends over haar beste vriendin op een muur van haar school heeft geschreven, spuit ze er met graffiti een mooie (en ietwat illegale) tekening overheen. Door deze goedbedoelde actie wordt ze van school gestuurd. Dat is een groot probleem voor Julia: ze moet nu naar een school waar ze de enige dove leerling zal zijn.
Dat valt Julia niet mee. Het enige waar ze nog plezier uit haalt is haar kunst. Ze heeft haar twee moeders beloofd niet meer te taggen, maar ze gaat stiekem door. Dan blijkt dat ze niet de enige vandaal in de stad is. Iemand verandert haar kunstwerken en voegt dingen toe. Voor ze het weet zit ze midden in een graffitioorlog met de politie op haar hielen.


Recensie door Aron, 13 jaar
Titel past bij het verhaal en de cover is tof en past er ook bij.
De tekst is gemakkelijk te lezen, erg vlot.
Er zijn soms mooie illustraties in het boek, symbolen per hoofdstuk, wat leuk gevonden is.

De inhoud trekt volgens mij wel meer meisjes aan van mijn leeftijd dan jongens.
Julia, het hoofdpersonage, is stoer en een beetje avontuurlijk. Hoewel ze doof is, is ze niet echt bang om risico’s te nemen.
Ze kan mooi graffiti spuiten en uit haar gevoelens in die kunstwerken, maar natuurlijk krijgt ze daardoor soms problemen met de politie.
Het einde is zeker niet voorspelbaar, althans dat was het niet voor mij.
Ondanks dat het meer een meisjesboek is, heb ik er toch van genoten.
Whitney Gardner

ISBN: 9789021408439
Uitgeverij: Q
Pagina’s: 304
Prijs: 19,99Geen opmerkingen:

Een reactie posten