zaterdag 9 september 2017

Review: World of veggies - 100 klassieke vegetarische recepten - Mirjam Leslie-Pringle


Overal ter wereld wordt sinds mensenheugenis vegetarisch gegeten. Omdat vlees niet voorradig of te duur is, vanwege geloofsovertuiging of omdat men geen vlees wil eten. Zo zijn er door de eeuwen heen honderden vegetarische gerechten ontstaan. In World of veggies staan honderd van deze klassieke vegetarische recepten, die stuk voor stuk bewijzen dat gerechten zonder vlees en vis heerlijk zijn voor vegetariërs én vleeseters.


Een heel mooi vormgegeven kookboek, vol met originele veggie recepten. Het steekt uit boven de meeste vegetarische kookboeken omdat het recepten van over de hele wereld heeft.
Na een voorwoord waarin Mirjam Leslie-Pringle uitlegt waarom ze vegetariër is en dat het juist een verrijking in haar voedingspatroon is in plaats van beperking (waar ik het helemaal mee eens ben) volgt er een hoofdstuk 'Op de plank'. Dat is echt wel handig, want er staat in welke ingrediënten je in de keuken nodig hebt om haar recepten te maken en ook waar je ze kunt vinden.

De indeling is verder als volgt: ontbijt, lunch, bites, diner, zoet, een handige receptenindex en ingrediëntenregister.
De auteur gaf toe dat veel van de recepten die ze zocht en vond ook voor haar nieuw zijn en ik moet zeggen dat het inderdaad een leuke invalshoek van dit kookboek was om diverse landen te gebruiken.

Zo krijg je onder andere 'Chinese congee', 'Caldo verde uit Portugal', 'Homity pies uit Engeland' en 'Dahl uit India'. Zalig allemaal, en meestal eenvoudig om te maken. Ik weet zeker dat zelfs de grootste hobbykok er nog nieuwe smaken in zal vinden.

Mirjam heeft ook een blog die de moeite waard is om te checken: veggieverymuch.com (urban healthy recipes).
De auteur (die ook al kinderboeken heeft geschreven) is eveneens fotografe en heeft zelf zeer geslaagd de maaltijden gefotografeerd.

Mooi boek, lekker, diervriendelijk en gezond eten! Meer moet het niet zijn.

Smakelijk!

ISBN: 9789048839414
Uitgeverij: Carrera
Hardcover
Prijs: 25 euro


Geen opmerkingen:

Een reactie posten