Overal
ter wereld wordt sinds mensenheugenis vegetarisch gegeten. Omdat vlees niet
voorradig of te duur is, vanwege geloofsovertuiging of omdat men geen vlees wil
eten. Zo zijn er door de eeuwen heen honderden vegetarische gerechten ontstaan.
In World of veggies staan honderd van deze klassieke vegetarische recepten, die
stuk voor stuk bewijzen dat gerechten zonder vlees en vis heerlijk zijn voor
vegetariërs én vleeseters.
Een
heel mooi vormgegeven kookboek, vol met originele veggie recepten. Het steekt
uit boven de meeste vegetarische kookboeken omdat het recepten van over de hele
wereld heeft.
Na
een voorwoord waarin Mirjam Leslie-Pringle uitlegt waarom ze vegetariër is en
dat het juist een verrijking in haar voedingspatroon is in plaats van beperking
(waar ik het helemaal mee eens ben) volgt er een hoofdstuk 'Op de plank'. Dat
is echt wel handig, want er staat in welke ingrediënten je in de keuken nodig
hebt om haar recepten te maken en ook waar je ze kunt vinden.
De
indeling is verder als volgt: ontbijt, lunch, bites, diner, zoet, een handige
receptenindex en ingrediëntenregister.
De
auteur gaf toe dat veel van de recepten die ze zocht en vond ook voor haar
nieuw zijn en ik moet zeggen dat het inderdaad een leuke invalshoek van dit
kookboek was om diverse landen te gebruiken.
Zo krijg je onder andere 'Chinese
congee', 'Caldo verde uit Portugal', 'Homity pies uit Engeland' en 'Dahl uit
India'. Zalig allemaal, en meestal eenvoudig om te maken. Ik weet zeker dat
zelfs de grootste hobbykok er nog nieuwe smaken in zal vinden.
Mirjam
heeft ook een blog die de moeite waard is om te checken: veggieverymuch.com
(urban healthy recipes).
De
auteur (die ook al kinderboeken heeft geschreven) is eveneens fotografe en
heeft zelf zeer geslaagd de maaltijden gefotografeerd.
Mooi
boek, lekker, diervriendelijk en gezond eten! Meer moet het niet zijn.
Smakelijk!
ISBN:
9789048839414
Uitgeverij:
Carrera
Hardcover
Prijs:
25 euro
Geen opmerkingen:
Een reactie posten