woensdag 13 september 2017

Review: Basisboek Thailand - Tom Kime


Probeer de uitgesproken smaken en gedurfde smaakcombinaties uit de Thaise keuken. In dit prachtige Basisboek Thailand staan traditionele recepten met een moderne twist.
De Thaise keuken staat voor uitgesproken smaken en gedurfde smaakcombinaties.
In Basisboek Thailand staan traditionele recepten met een moderne twist. Vlees en vis zijn een belangrijk onderdeel in Thaise recepten. Denk bijvoorbeeld aan Siamese kip met gember en koriander of gemarineerde garnalensaté. Ook typisch Thaise recepten zoals Thaise curry's passeren de revue.
Basisboek Thailand heeft dezelfde opvallende vormgeving als Basisboek India, dat genomineerd was voor Kookboek van het jaar 2016. De ingrediënten zijn goed verkrijgbaar en je hoeft niet eindeloos in de keuken te staan.


Net als bij 'Basisboek India', waar je hier de recensie kunt lezen, bevat dit basiskookboek weer vingeraflikkende, eenvoudige Thaise recepten. Thais eten is bijzonder van smaak, verfijnder dan Chinees, vind ik, en uitgebreider qua smaakpalet. Maar... hoor ik je nu denken, het koken van Thaise maaltijden zal niet eenvoudig zijn. Toch wel, tenminste met dit basisboek is het niet zo moeilijk.
De voorbereidingen vergen soms wat tijd (en zelfs dat is echt te doen), maar eens deze af zijn, is het koken relatief simpel.

Zoals de inleiding meldt: het draait om één ding: Rot Chart, wat betekent: smaak in evenwicht. Dat doet de Thaise keuken door 4 smaakgroepen te gebruiken pittig, zoet, zuur en zout.

Na de inleiding, krijg je een lijst met 12 dingen die je in Thailand gedaan moet hebben: leuk detail!

Verder een onmisbare opsomming van de meeste gebruikte verse ingrediënten, noten, zaden, smaakmakers en specerijen. De onderverdeling is overzichtelijk en handig: fingerfood, salades, vlees & gevogelte, vis & zeevruchten, curry's & soepen, rijst, noedels & bijgerechten en desserts en drankjes.

De geroerbakte mosselen en kokkels zijn snel klaar en zo lekker! De gebakken tonijn smaakt hemels en als dessert moet je eens de ijstopping van geroosterde kokos proberen!

De uitvoering van het boek is meer dan mooi, zelfs voor een kookboek (die meestal al luxe lay-outs hebben). Een hardcover met een uitzonderlijk design, prachtige grote foto's en recepten die duidelijk uitgelegd worden. Menu-ideeën en een register maken dit pareltje af.
รสอร่อย


ISBN: 9789023015383
Uitgeverij: Gottmer uitgevers groep
Hardcover
Prijs: 29,99 euro


Geen opmerkingen:

Een reactie posten