Probeer
de uitgesproken smaken en gedurfde smaakcombinaties uit de Thaise keuken. In
dit prachtige Basisboek Thailand staan traditionele recepten met een
moderne twist.
De Thaise keuken staat voor uitgesproken smaken en gedurfde smaakcombinaties.
In Basisboek Thailand staan traditionele recepten met een moderne
twist. Vlees en vis zijn een belangrijk onderdeel in Thaise recepten. Denk
bijvoorbeeld aan Siamese kip met gember en koriander of gemarineerde garnalensaté.
Ook typisch Thaise recepten zoals Thaise curry's passeren de revue.De Thaise keuken staat voor uitgesproken smaken en gedurfde smaakcombinaties.
Basisboek Thailand heeft dezelfde opvallende vormgeving als Basisboek India, dat genomineerd was voor Kookboek van het jaar 2016. De ingrediënten zijn goed verkrijgbaar en je hoeft niet eindeloos in de keuken te staan.
Net
als bij 'Basisboek India', waar je hier de recensie kunt lezen, bevat dit
basiskookboek weer vingeraflikkende, eenvoudige Thaise recepten. Thais eten is
bijzonder van smaak, verfijnder dan Chinees, vind ik, en uitgebreider qua
smaakpalet. Maar... hoor ik je nu denken, het koken van Thaise maaltijden zal
niet eenvoudig zijn. Toch wel, tenminste met dit basisboek is het niet zo
moeilijk.
De
voorbereidingen vergen soms wat tijd (en zelfs dat is echt te doen), maar eens
deze af zijn, is het koken relatief simpel.
Zoals
de inleiding meldt: het draait om één ding: Rot
Chart, wat betekent: smaak in evenwicht. Dat doet de Thaise keuken door 4
smaakgroepen te gebruiken pittig, zoet, zuur en zout.
Na
de inleiding, krijg je een lijst met 12 dingen die je in Thailand gedaan moet
hebben: leuk detail!
Verder
een onmisbare opsomming van de meeste gebruikte verse ingrediënten, noten,
zaden, smaakmakers en specerijen. De onderverdeling is overzichtelijk en
handig: fingerfood, salades, vlees & gevogelte, vis & zeevruchten,
curry's & soepen, rijst, noedels & bijgerechten en desserts en
drankjes.
De
geroerbakte mosselen en kokkels zijn snel klaar en zo lekker! De gebakken
tonijn smaakt hemels en als dessert moet je eens de ijstopping van geroosterde
kokos proberen!
De
uitvoering van het boek is meer dan mooi, zelfs voor een kookboek (die meestal
al luxe lay-outs hebben). Een hardcover met een uitzonderlijk design, prachtige
grote foto's en recepten die duidelijk uitgelegd worden. Menu-ideeën en een
register maken dit pareltje af.
รสอร่อย
ISBN:
9789023015383
Uitgeverij:
Gottmer uitgevers groep
Hardcover
Prijs:
29,99 euro
Geen opmerkingen:
Een reactie posten