zaterdag 23 september 2017

Review: Nee is niet genoeg - Naomi Klein


Hoe extreem Trump ook is, hij is een logisch voortvloeisel uit de meest kwalijke trends van de voorbije vijf decennia. Dat is wat Naomi Klein betoogt in Nee is niet genoeg. Ze laat zien welke kwaadaardige krachten schuilen achter Trumps opkomst, en poneert een activerende visie die een massabeweging in staat stelt in te gaan tegen opkomend militarisme, racisme en een toenemende privatisering van de overheid, zowel in de Verenigde Staten als in de rest van de wereld.


Tegen Trumps Shockpolitiek, voor de wereld die we nodig hebben!
Naomi Klein is een journaliste en gerenommeerd activiste die vooral tegen de globalisering ten strijde trekt. Ze geeft haar analyses weer van de impact van het neoliberalisme op onze samenleving en natuurlijk vooral over Donald Trump, hoe hij als gevolg daarvan aan de macht kwam.
Ze doet dit op een scherpe, aantrekkelijke en duidelijke manier. 
Nee zeggen is niet genoeg, er moet meer gebeuren. We moeten ook zeggen wat we willen. Klein heeft al eerder hierover geschreven, maar door recente gebeurtenissen zijn ze in gewicht toegenomen.
Wel opletten soms, want haar mening is af en toe een mening, geen feit. Hoewel vaak verhelderend en inzichtvol, moet je niet alles voor waar aannemen, enkel als goede leidraad en als degelijke basis gebruiken. Klein heeft niet de alomtegenwoordige waarheid in pacht, maar haar theorieën en inzichten openen wel de ogen. Ze geeft een blik op Trumps presidentschap en hoe we zijn misstappen en beleid kunnen overwinnen en schroomt niet om hier ver in te gaan. Trumps obsessie met rijkdom, zijn verwoestende aanpak op milieu en vrede enz.
Voor degenen die zich in bovengenoemde onderwerpen willen verdiepen of een opstootje van optimisme en betere vooruitzichten in de wereldpolitiek kunnen gebruiken.
Aanrader!
Naomi Klein

ISBN: 9789044539301
Pagina's: 332
Uitgeverij: De Geus

Prijs: 19,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten