zaterdag 20 juli 2024

Review: Niet meer terug - Jo Spain



Rose biecht Luke tijdens hun huwelijksreis op dat er thuis in hun flat een dode man ligt. Ze heeft hem uit zelfverdediging gedood. Zegt ze… Sommige leugens zijn te groot om verborgen te blijven. Niet meer terug van Jo Spain.

Luke werd door zijn vrouw Rose verrast met een verlate huwelijksreis in een Caribisch paradijs. Maar nu ze hun koffers pakken om weer naar huis te gaan, biecht Rose hem op dat zij op de dag dat ze Londen verlieten, thuis belaagd werd door een agressieve man uit haar verleden. Uit zelfverdediging heeft ze hem gedood en nu ligt er dus een lijk in hun appartement. Luke weet maar één persoon die hen kan helpen: Mickey. Zij kan degene zijn die ervoor moet zorgen dat Rose nooit meer hoeft te vluchten. Maar sommige leugens zijn te groot om voor te blijven…

Jo Spain heeft weer een leuke, onderhoudende thriller geschreven. 

We lezen zowel over de hedendaagse gebeurtenissen, de vlucht van Luke en Rose en de dingen die Mickey doet om hen te helpen. Maar ook over gebeurtenissen in het verleden, hoe Luke en Rose elkaar hebben leren kennen, de achtergrond van Mickey en waarvan ze Luke gekend heeft.

Hun levens zijn meer verweven dan op het eerste gezicht gedacht en de auteur heeft heel wat plotwendingen in het verhaal gestopt. Dingen die Rose geheimhoudt, maar ook dingen die Luke heeft verzwegen. 

Op een vlotte manier neemt de auteur je mee door heel wat spannende momenten en duistere verledens. 

Een ideaal boek om op vakantie te lezen, al is het alleen al omdat een deel zich in het Caraïbisch gebied afspeelt. 

ISBN: 9789026167195

Pagina's: 376 pagina's

Publicatiedatum: 16-07-2024

20,99 euro

De Fontein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten