dinsdag 2 juli 2024

Review: De duik - Sara Ochs



Instructeur Cass begeleidt haar cursisten op hun eerste duik voor de prachtige kust van Thailand. Maar zij heeft geheimen die ze graag verborgen houdt. Dat lukt, tót het moment dat er een dode valt.

De duik van Sara Ochs. Duikinstructeur Cass begeleidt haar cursisten op hun eerste duik voor de prachtige kust van Koh Sang, Thailand. Wat een unieke ervaring moest zijn, loopt helemaal uit de hand. Tegen de tijd dat ze terugkeert naar de kust, is een van de cursisten dood en een ander zwaargewond. Cass weet dat haar zorgvuldig opgebouwde idyllische leven op het punt staat uiteen te spatten. Iemand heeft haar geheim ontdekt en op een eiland zo afgelegen als dit is het moeilijk ontsnappen…

Wat een debuut! 

De locatie, een tropisch eiland, is natuurlijk erg leuk. Ochs beschrijft het eiland en de temperaturen (en stormen) zo goed dat je er als het ware bent.

We volgen twee personages: Cass, die al lang op het eiland als duikinstructeur werkt, en Brooke, die er nog maar enkele weken verblijft als reisblogger. Wanneer er meerdere mensen "per ongeluk" sterven, beginnen de twee meiden onraad te ruiken en gaan ze op onderzoek uit.

De auteur geeft net genoeg diepgang aan de personages en aan het omschrijven van de omgevingen om je aan het verhaal te binden, maar niet zo veel dat de vaart uit het verhaal gehaald wordt. Het blijft ontzettend spannend en als lezer gis je natuurlijk lekker mee naar wie de dader is.

Het plot is mooi en intelligent opgebouwd en het einde een ware knaller. O, en je leert wat bij over duiken, wat ik interessant vond.

Ik kijk dan ook uit naar de volgende boeken van deze auteur.

Nederlands 

Paperback 

9789026165474 

04 juni 2024 

352 pagina's

De Fontein

21,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten