dinsdag 9 juli 2024

Review: De verloren troon - Erfgenaam 2 - Holly Black



Een gevangen prins. Een wraakzuchtige koningin. En een strijd die de toekomst van Elfhame zal bepalen.

Prins Eik moet boeten voor zijn verraad. Als hij wordt gevangengenomen in het ijskoude Noorden wordt hij onderworpen aan de wil van een monsterlijke nieuwe koningin. Hij zal al zijn sluwheid en charme in de strijd moeten gooien om zijn lot te ontlopen.

Koning Cardan en Koningin Jude zullen er alles aan doen om hun gestolen erfgenaam terug te krijgen. Terwijl aan de andere kant van Elfhame Eik een belangrijke keuze moet maken: gaat hij proberen het vertrouwen terug te winnen van het meisje van wie hij altijd heeft gehouden, of blijft hij Elfhame trouw en overhandigt hij de noodzakelijke middelen om een einde te maken aan de oorlog? Ook als dat het einde van Wren betekent?

Nu er een nieuwe oorlog aan de horizon opdoemt draait het niet langer om wat Eik kan doen om iedereen van wie hij houdt in leven te houden. De vraag is eerdere wie hij zal verdoemen om er heelhuids aan te ontsnappen.

Een mooie hardcover, met gekleurde zijkanten en prachtige illustraties binnenin maken van dit boek een pareltje.

Het verhaal zelf is mooi en rustig opgebouwd en met verschillende hoofdpersonages. Ik vind de sterkte van Black vooral zitten in het creëren van een unieke wereld, die je levendig voor je ziet, eerder dat dan echt een spannend verhaal.

Wraak, samenzweringen, intriges, het passeert allemaal de revue. Met daarnaast uiteraard een flinke portie magie, wat altijd leuk is. 

Het is een mooie afsluiter van een tweeluik, maar het had voor mij iets spannender mogen zijn, sommige stukken waren ronduit saai. Neemt niet weg dat ik genoten heb, en vooral Jude en Cardan vond ik leuk om te volgen.

Nederlands 

Hardcover 

9789022598603 

11 juni 2024 

336 pagina's

Boekerij

23,99 euro


Geen opmerkingen:

Een reactie posten