maandag 4 maart 2024

Review: Hof van wonderen (Vampyria deel 2) - Victor Dixen



Spannende deel 2 van verslavende Vampyria-serie: een romantasy pur sang!

Na Hof van Schaduw, deel 1 van Victor Dixens Vampyria-saga, gaan de avonturen van Jeanne verder in Hof van Wonderen. Jeanne is nu officieel ingewijd als een van de nieuwe lijfwachten van Lodewijk XIV, de vampier die Europa al driehonderd jaar in een ijzeren greep houdt. De Schaduwkoning weet niet dat ze eropuit is om het Magna Vampyria omver te werpen en onder een valse naam opereert. Intussen regeert diep onder Parijs een mysterieuze vampier over een hof van ghouls en andere gruwelijke gedrochten. De Schaduwkoning wil ze hebben voor zijn leger en stuurt zijn lijfwachten erop af. Kan Jeanne de ondergrondse vampier ombrengen zonder dat haar ware identiteit wordt ontdekt? ‘Victor Dixen heeft met dit boek een meesterwerk afgeleverd.’ Thrillzone.nl over Vampyria 1 – Hof van Schaduw
Een prachtige editie met kaarten en sprayed edges, en een cover die er uitspringt!

Maar ook het verhaal is megaspannend en ongelooflijk uniek, want het combineert historie met mythische wezens, thriller-elementen met familie-saga's, prachtige settings afgewisseld met actie en rustmomenten.

Ik vind de wereld die Dixen heeft geschetst ongelooflijk tof, maar ook vreselijk eng. Ik zou er niet willen leven. 
Jeanne is geen typische fantasy-heldin die goed kan vechten of speciale krachten heeft (hoewel...)., maar daardoor kun je je alleen maar nog beter in haar situatie inleven.

Hoewel er in de beschrijving staat dat het een romantasy is, is dat wel wat overdreven. Toch in dit deel komt er niet veel romantiek in voor, maar wel andere liefdesrelaties, die minstens even mooi zijn.

Op het einde geeft Dixen een mooie, unieke draai aan het verhaal, een totale verrassing, waardoor ik nu al uitkijk naar deel 3.

Een verslavende serie waar ik nog lang niet genoeg van heb!

Nederlands 
Hardcover 
9789021037929 
14 februari 2024 
448 pagina's
Luitingh-Sijthoff
24,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten