woensdag 14 februari 2024

Review: Tunnel van botten (Cassidy Blake 2) - V.E. Schwab



Limited edition met eigen ontwerp, boekblokbedrukking en geïllustreerde schutbladen

Cassidy Blakes ouders zijn The Inspectors, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders, die in het duister tasten, kan Cassidy wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest.

Problemen achtervolgen Cassidy, nu nog meer dan normaal. Het televisieprogramma van haar ouders brengt haar naar de spookachtigste steden over heel de wereld, en nu is ze met Jacob in Parijs. Maar ook al is het heerlijk om croissants te eten onder de Eiffeltoren, in de griezelige catacomben spookt het daadwerkelijk. Wanneer Cassidy per ongeluk een gevaarlijke en sterke geest wakker maakt, moet ze de hulp inschakelen van oude en nieuwe vrienden om een eeuwenoud mysterie te ontrafelen. Maar de tijd tikt door en de geest wordt steeds sterker. En als Cassidy’s missie faalt, zal hij Parijs voor eeuwig teisteren…
Dit tweede deel is qua verhaal en uitvoering al net zo schitterend als het tweede deel.
Het wordt spannend wanneer Cassidy en haar beste vriend, die een geest is, te maken krijgen met een klopgeest die sterker en sterker wordt.

Wat de verhalen bovendien ook leuk maakt is dat het telkens in een andere stad plaatsvindt en je bijleert over bepaalde bezienswaardigheden en geschiedenis. Je kunt ze daarom bijna als reisboeken beschouwen, met een flinke portie aan spookverhalen.

Cassidy is een heerlijk personage, een meid die je al gauw in je hart sluit, en Jacob is een leuke side-kick (al zou hij boos zijn als hij zou weten dat ik hem zo noem).

Wederom een vermakelijk, spannend, interessant en soms hilarisch verhaal!
Aanrader voor jong en oud.

Nederlands 
Hardcover 
9789022599709 
07 februari 2024 
272 pagina's
Boekerij
20,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten