maandag 12 februari 2024

Review: Licht in de vlam (Flesh and Fire 2) - Jennifer L. Armentrout



De wereld ligt aan haar voeten. Maar haar passie voor Nyktos is niet te stuiten. 'Licht in de vlam' van Jennifer L. Armentrout is het tweede deel in de spannende spin off-serie Flesh & Fire.

'Licht in de vlam' van Jennifer L. Armentrout is het tweede deel in de succesvolle fantasy-serie Flesh- & Fire, die zich afspeelt in de wereld van de Blood & Ash-serie.

Sera heeft er alles voor over om een eind te maken aan het schrikbewind van koning Kolis. Wanneer Nyktos, de oergod van de dood, een plan heeft om hem uit te schakelen, heeft hij Sera’s hulp hard nodig. Wat Sera niet kan gebruiken, is de onmiskenbare passie die tussen hen opvlamt. Sera weet dat ze niet mag vallen voor Nyktos, zeker niet nu de toekomst aan haar voeten ligt. Ondertussen neemt de dreiging van koning Kolis echter toe, en blijkt ze Nyktos’ liefde harder nodig te hebben dan ooit.

Deze prachtige limited edition met kleur op snee (herfstbladeren) heeft ook mooie illustraties op de schutbladen en een bijpassende boekenlegger. 

En natuurlijk, zoals we van Armentrout gewend zijn, is het verhaal ook weer ontzettend gaaf. De auteur neemt de tijd om alles prachtig te omschrijven, het zo beeldend voor te stellen dat je je in die wereld waant. Actiemomenten worden afgewisseld met dialogen en met de nodige pittige scènes. Dat laatste relatief veelvuldig en hoe de auteur ze weergeeft; WOW, verhit en broeierig zijn er te milde uitdrukkingen voor. Lees het boek best niet bij de kapper of waar dan ook, behalve thuis.

De relatie tussen Sera en As is overheerlijk. Het is gecompliceerd met de nodige ups and downs, maar het verlangen naar elkaar is tastbaar (én hot, hot, hot) en de gevoelens voor elkaar zijn zo mooi. 

De prachtige world-building waar alles gewoon klopt en daardoor geloofwaardig overkomt, de vlotte schrijfstijl en opbouwende spanning maken van dit, toch wel dikke, boek een page-turner die je snel uitleest.

Het boek eindigt zo dat je reikhalzend uitkijkt naar het vervolg. 


Nederlands 

Paperback 

9789020553437 

31 januari 2024 

656 pagina's

Z&K

25 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten