maandag 6 december 2021

Review: TLV vegan | Land zonder melk en honing - Jigal Krant



Na zijn prijswinnende kookboek TLV komt Jigal Krant met een verrassend vervolg. Met de geestdrift en humor die we van hem gewend zijn, stort hij zich op de bruisende veganistische scene van Tel Aviv. Want nergens wordt zo verrukkelijk plantaardig gekookt als in het land zonder melk en honing. TLV Vegan is een kookboek, leesboek en een intrigerende poging te achterhalen waarom uitgerekend Tel Aviv is uitgegroeid tot de vegan capital of the world.

In TLV Vegan zijn koningsoesterzwammen koningsoesterzwammen en geen vegan pulled pork en zijn cashewnoten cashewnoten en geen vegan camembert. Groenten, fruit, bonen, granen, noten en zaden komen het best tot hun recht als ze gewoon zichzelf mogen zijn. Ze schitteren in 101 recepten om van te watertanden (die welhaast ongemerkt vegan zijn).

TLV Vegan prikkelt en daagt uit, maar is nooit belerend of dwingend. De sprekende beelden van Vincent van den Hoogen brengen je in vervoering en in gedachten naar de vrolijkste stad op aarde.

Dit boek is bij uitstek één van de mooiste kookboeken die ik heb, maar dat komt omdat het niet alleen een kookboek met overheerlijke vegan recepten is. Het is tevens een fotoboek met prachtige sfeerbeelden én een informatief reisboek. 



Originele vegan recepten worden afgewisseld met leuke weetjes over Tel Aviv en alleen al voor de foto's zou je zo op het vliegtuig willen stappen om de stad te bezoeken.

Mijn man en ik zijn al lang fan van de Midden-Oosterse keuken, maar toch hebben we nog lekkere, nieuwe recepten ontdekt.

De spaghetti met techina, zeekraal en walnoten is hemels! Een gerecht dat ik wel dagelijks zou kunnen eten. 




Wil je bieten op een originele manier eten? Probeer dan het recept 'Geroosterde bietjes in amandeltechina'; het smaakt echt als een dessertje. Heerlijk zoet en smeuïg.



 
We eten regelmatig techina, maar de auberginecarpaccio met techina, tijm en pijnboompitten is om je vingers bij af te likken.

In dit bijzonder mooi vormgegeven kook- en foto/reisboek word je ondergedompeld in het bruisende (eet)leven van Tel Aviv.

Een musthave boek en ideaal om als kerstgeschenk te geven en te krijgen.




Hardcover 

Nijgh & Van Ditmar

9789038806754

448 pagina's

34,99 euro



Geen opmerkingen:

Een reactie posten