donderdag 16 december 2021

Review: Ik moet je iets vertellen - Nicola Moriarty



Een tragisch verkeersongeluk zorgt voor verscheurdheid in de familie van Jill. Want hierdoor komen geheimen aan de oppervlakte die beter voor altijd verborgen hadden kunnen blijven…

Eindelijk vakantie. De hele familie is bij elkaar. De koffers zijn gepakt, de auto’s zitten vol, en in colonne vertrekken ze. Het vakantiehuis ligt op een paar uur rijden, maar niet iedereen zal er aankomen... De familie van Jill, haar drie zoons en hun gezinnen, wordt verscheurd door een zwaar verkeersongeval. Dit is een ongeluk, maar de gevolgen ervan zaten er al een tijd aan te komen. Want binnen deze familie ligt een geheim te etteren, en niets kan voorkomen dat het naar buiten komt.

Het eerste boek dat ik van deze auteur lees en ik ben meteen groot fan! 

We volgen meerdere personages, leden uit de zelfde familie. Aan het begin van het hoofdstuk wordt de naam vermeld van het familielid. Normaal vind ik dat verwarrend en moeilijk om te volgen, maar niet bij dit boek. Misschien omdat de karakters van elk personage heel goed uitgewerkt zijn en ze daardoor gemakkelijk van elkaar te onderscheiden zijn.

Het verhaal lijkt op een roman, omdat je de activiteiten en gedachten van alle personages volgt gedurende een maand van hun leven, maar er zit ook een spannend aspect in. Ze hebben allemaal zo hun geheimen en mondjesmaat kom je die te weten. Het einde is zowel verrassend als ontroerend.

De auteur heeft bovendien een erg fijne schrijfstijl, zo pakkend dat je het boek in één ruk wilt uitlezen. Ik wil alvast nog meer boeken van deze auteur lezen!

5 op 5 sterren

9789026157103

368 pagina's

20 euro

De Fontein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten