vrijdag 17 december 2021

Review: De vloek van de kraaientoren - Michelle Harrison



‘De vloek van de kraaientoren’ van bestsellerauteur Michelle Harrison is een magisch kinderboek over drie zussen, drie magische voorwerpen en een verschrikkelijke vloek. Het eerste deel van deze driedelige serie neemt je mee naar een wereld met een snufje magie.

De zusjes Betty, Flis en Charlie zitten vast. Het eiland waar ze wonen kunnen ze niet verlaten, omdat er een eeuwenoude vloek op hun familie rust. Als ze toch vertrekken en niet op tijd terug zijn, zullen ze de dood vinden. Op een dag erven de zusjes drie geheimzinnige magische voorwerpen, en het avontuur begint te lonken. Zouden ze hiermee in staat zijn de vloek op te heffen? Hun zoektocht naar de vrijheid leidt hen dichter naar het mysterie van de vloek en mondt uit in een race tegen de klok waar hun levens van afhangen…

‘De vloek van de kraaientoren’ van Michelle Harrison is een magisch en page-turner van een avonturenverhaal, over drie zusjes om in je hart te sluiten. 

Wat een heerlijk sprookjesachtig verhaal!

De drie zusjes sluit je meteen in je hart. Ze zijn heel erg verschillend, maar vullen elkaar perfect aan en houden onvoorwaardelijk van elkaar. De dappere Betty, de knappe Flis en de stoere Charlie. Erg leuk om hen op hun avonturen te volgen. En hoewel ze bang zijn, weerhoudt hen dit niet om door te zetten. Ook hun grootmoeder vond ik zalig! Ze komt streng en hard over, maar heeft een hart van goud.

Het verhaal wordt mooi opgebouwd met een evenwichtige dosering aan spanning en rustige momenten. Leuke dialogen en een vlotte schrijfstijl voeren je razendsnel door het verhaal heen. 

Er zitten heel wat originele gebeurtenissen in, af en toe lichte humor en natuurlijk veel magie en verwondering. De kracht van liefde, vergeving en vriendschap komen eveneens aan bod en voor je het weet, heb je het boek uit.

Dit boek zou voor iedereen een magisch kerstgeschenk zijn!

Vijf op vijf sterren en absoluut een aanrader!

Paperback 

9789025775681 

368 pagina's

16,99 euro

Gottmer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten