woensdag 15 december 2021

Review: Bethany en het beest | De wraak van het beest - Jack Meggitt-Phillips



Ooit hield de 512 -jarige Peregrinus een beest op zolder. Hij moest het monster de vreemdste dingen voeren, en in ruil daarvoor gaf het beest hem fantastische cadeaus. Sinds hij en voormalige pestkop Bethany het beest verslagen hebben, proberen ze hun leven te beteren.

Maar een goed mens worden valt nog niet mee. Als ze de cadeaus van het beest verkopen voor het goede doel, blijken de spullen hun eigen leven te gaan leiden. En Bethany merkt dat nog altijd niemand haar vertrouwt, zelfs als ze vrijwilligerswerk wil doen wordt ze afgewezen.

Intussen gedraagt de west-pimpele paarsborstpapegaai Claudette zich steeds vreemder. Wat is er toch met haar aan de hand? Als alles misloopt begint het Peregrinus te dagen dat het beest nog bepaald niet verslagen is, en dat het zint op wraak!

Dit tweede deel vond ik iets minder boeiend dan het eerste, maar ik heb er nog steeds enorm van genoten.

De wilde Bethany en de tamme Peregrinus zijn echt wel twee tegengestelde karakters en juist dat geeft een leuke, grappige dynamiek. 

Ik ben helemaal fan van de zwart-wit illustraties van Isabelle Follath; ze passen, door dat beetje krankzinnige en duistere, perfect bij de gebeurtenissen.

De hele vormgeving van het boek is trouwens schitterend.

Het verhaal zelf bevat weer veel humor en wendingen, gekke taferelen en zelfs wat ontroerende momenten. 

Ik kijk alvast uit naar deel 3!

3,5 op 5 sterren.

Hardcover 

9789045125534

288 pagina's

Illustraties: Isabelle Follath

Querido

16,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten