donderdag 30 december 2021

Review: Memento Monstrum - Jochen Till & Wiebke Rauens



Waarschuwing!

In dit boek staan de redelijk ware memoires van graaf Dracula. Er komen een heleboel afschuwelijke schepsels in voor. Reusachtige yeti’s, achterbakse weerwolven, slijmerige vismonsters… Je kunt het maar beter niet lezen! Je zou weleens dingen te weten kunnen komen die je nog niet over monsters wist. Dingen die deze monsters vriendelijk, ja zelfs menselijk laten lijken. Luister naar mijn advies,

want je hebt maar één kans: leg dit boek snel weg en maak dat je wegkomt, voordat het je in zijn klauwen krijgt!

Hoogachtend,

Van Helsing

Wat een superleuk kinder- en jeugdboek!

Opa Vlad Dracula moet op zijn drie kleinkinderen passen en daar voelt hij zich uiterst ongemakkelijk bij. Wat moet hij hen geven om te eten? Hoe laat moeten ze naar bed? Wanneer de jongste twee meiden in de bibliotheek een huis van boeken bouwen, vinden ze een oud fotoalbum van hun grootvader.

Er staan vreemde wezens op de foto's, samen met hun opa. En dus vragen ze hem om de verhalen achter die foto's. Van een weerwolf als vriend tot een lopende vis als broer. De meest vreemde wezens en boeiende avonturen passeren de revue. Met prachtige, sfeervolle illustraties die de verhalen nog meer tot leven brengen.

Maar er worden ook diepere zaken aangeroerd, zoals vooroordelen of hoogmoed. En uiteraard grappige scenes, vooral die met Van Helsing, de vampierjager.

Bekende historische figuren of personages uit andere boeken komen ook aan bod, op een originele manier in een nieuw verhaal verweven. Superleuk om ze te herkennen. 

En het einde is zo fantastisch! Ik legde het boek met een grote glimlach weg, al vond ik het jammer dat het uit was.

Hardcover 

9789051168747 

200 pagina's

Met kleur illustraties

19,95 euro

De vier windstreken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten