zaterdag 23 oktober 2021

Review: Asian Green - Ching-He Huang



De Aziatische keuken staat bekend om de heerlijke en verrassende gerechten, die vaak traditioneel al vegan zijn. In 'Asian Green' verzamelt Ching-He Huang de lekkerste plantaardige gerechten van over het hele Aziatische continent. De recepten zijn snel te maken, geschikt voor elke dag en zitten vol eiwitrijke ingrediënten zoals peulvruchten, granen en tofu. Van ontbijtjes tot wokgerechten en van party food tot desserts. Gerechten zoals misopannenkoekjes met mais & zoete aardappel, Koreaanse zeewiersoep of gerookte-tofudumplings in zoetzure bouillon halen het beste uit de Aziatische keuken naar boven.

Mijn man houdt van Chinees eten en ik eet het liefst vegan, dus dit kookboek mocht niet ontbreken in onze collectie. Waren het ook lekkere gerechten? Ja! Makkelijk te maken? Ook! Bovendien staat heel handig bij elk gerecht hoeveel tijd je kwijt bent aan de voorbereiding en aan het koken. En er wordt netjes vermeld hoeveel calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten in zitten. 


Sommige ingrediënten zijn misschien niet zo één, twee, drie te vinden, tenzij je een Chinese supermarkt in de buurt hebt. Maar tegenwoordig hebben goede supermarkten wel het meeste liggen. Er is een hoofdstuk 'De Aziatische voorraadkast' dat je wegwijs maakt in wat je allemaal nodig zult hebben, dan kun je in één keer alle spulletjes in huis halen. 


Mooi vormgegeven foto's die me deden watertanden, maar ook de algemene vormgeving vind ik schitterend en stylish gedaan. 



Je krijgt echt heel wat nuttige informatie, zoals in de hoofdstukken 'Tips van de kok' en 'Wok je wild', zodat het niet meer fout kan gaan. 



Voor elke gelegenheid en tijdstip van de dag zijn er heerlijke recepten voorzien, dus ik zou zeggen: smakelijk!


 Uitgeverij: Becht

 Hardcover

 ISBN: 9789023016830

 Pagina's: 208 pagina's

Prijs: 20,99


Geen opmerkingen:

Een reactie posten