vrijdag 8 oktober 2021

Review: De ongewenste gast - Bettie Elias



Alexander is tevreden met het leven dat hij leidt samen met zijn vrouw Marte en hun twee kinderen. Als anesthesist heeft hij een succesvolle carrière uitgebouwd en hij staat op het punt een gegeerde promotie te krijgen. Naast zijn gezin heeft hij een kleine vriendenkring die hem na aan het hart ligt. Niemand weet echter dat hij een vreselijk geheim met zich meedraagt. Tot Brent onverwachts op het toneel verschijnt. Op een geraffineerde manier dringt hij binnen in de entourage van Alexander. Al snel wordt duidelijk dat hij niet zonder reden plots is opgedoken. Kan Alexander aan de druk van Brent weerstaan? Onverwerkte jeugdtrauma’s komen boven water, oude wonden worden opengereten.

De eerste thriller die ik van deze auteur lees en het is me bevallen.

Er lopen twee verhaallijnen. In het heden volgen we het leven van anesthesist Alexander dat op zijn kop wordt gezet door de onverwachte komst van een jeugdvriend (vriend is niet de juiste omschrijving, eerder: kennis). De tweede gaat terug naar het verleden, achtentwintig jaar terug, en volgt de gebeurtenissen van Alexander, die hij in het heden angstvallig geheim probeert te houden. Niemand weet wat er toen gebeurd is, behalve die jeugdkennis Brent.

De spanning wordt langzaam opgebouwd waardoor we tot in de diepte de karakters leren kennen. Elias schrijft vlot en heeft voldoende aandacht voor de gedachten en motivaties van het hoofdpersonage, Alexander.

De auteur zet je bovendien meermaals op het verkeerde been en op het einde is er nog een knaller van een verrassing.

Een goede thriller die ik een dikke drie op vijf sterren geef.

ISBN: 9789089249395

pagina's: 335

prijs: 21,99

uitgeverij: Houtekiet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten