zaterdag 2 oktober 2021

Review: Ik volg jou - Peter James



Wanneer Dokter Marcus Valentine een vrouw ziet hardlopen ontwikkelt hij een obsessie voor haar. Hij móet en zal haar dicht in de buurt hebben en om dat te bereiken gaat hij ver, héél ver…

Dokter Marcus Valentine heeft het goed voor elkaar: een vrouw, drie kinderen en een goede baan. Toch mist hij iets in zijn leven, of beter… iemand. Als hij op een ochtend een hardloper ziet die sprekend lijkt op zijn jeugdliefde, wordt er iets in hem wakker. De belangstelling voor Georgie, de vrouw die zijn pad kruiste, neemt verontrustende vormen aan en verwordt tot een obsessie. Marcus zet alles op alles om elke stap van de vrouw te kunnen volgen, om dicht in haar buurt te zijn en hij gaat daarin ver, héél ver…

Zoek je een boek met veel spanning en diepgang? Dan is deze thriller zeker een aanrader.
Je kruipt helemaal in de huid van stalker Marcus Valentine. Je zou denken, een dokter, hoogopgeleid, slim, die zou toch beter moeten weten dan zo'n gedrag te vertonen. Maar een obsessie is natuurlijk bij iedereen mogelijk, dat bewijst deze thriller nog maar eens.
Het is leuk dat we niet enkel de dokter volgen, maar ook Georgie. Wat haar beweegt, haar leven, hoe ze denkt. Je wil de hele tijd naar haar roepen: doe je ogen open, zie je niet wat hij allemaal doet? Maar uiteraard is dat makkelijk wanneer je meer info hebt dan de personages.
Er zit veel psychologische diepgang in het verhaal; de karakters worden uitstekend uitgewerkt en hun verledens verklaren veel (al mag dat natuurlijk niet als excuus worden gebruikt). 
Het enige waar ik me aan stoorde waren de vele uitroeptekens, alsof iedereen heel vaak tegen elkaar aan het roepen is.
Verder is dit een nagelbijtende thriller met veel twisten. 
3,5 op 5 sterren

ISBN: 9789026155918
Pagina's: 352
prijs: 23 euro
Uitgeverij: De Fontein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten