maandag 11 oktober 2021

Review: Het geheugen van Babel (De spiegelpassante - deel 3) - Christelle Dabos



Ophelia’s avontuur zet zich voort in Het geheugen van Babel, het derde deel in de magische Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Nadat Ophelia een groot geheim in Faroeks boek ontdekte, heeft ze twee jaar en zeven maanden op haar thuisark, Anima, doorgebracht. Maar nu is het tijd om in actie te komen… Ophelia reist onder een valse naam naar de ark van Babel, een kosmopolitische en hypermoderne ark die de parel van het universum wordt genoemd. Zal haar talent als lezer van voorwerpen voldoende zijn om te voorkomen dat ze door haar tegenstanders in een dodelijke val wordt gelokt? En zal ze Thorn, haar verloofde, ooit weer zien? Bovendien moet Ophelia een belangrijk geheim bewaren dat de sleutel tot het verleden kan zijn. Maar het kan ook de toekomst in groot gevaar brengen… 

Waar blijft ze de fantasie vandaan halen? Dabos bedenkt de meest ingenieuze, originele en fantasievolle dingen. De wereld die ze gecreëerd heeft, komt enorm tot leven tot in het kleinste detail. World building is een sterke kant van de auteur.

Maar niet alleen dat; ze schrijft ook prachtig. Met beeldende omschrijvingen en treffende, unieke vergelijkingen. 

De relatie tussen Ophelia en Thorn is er een die ik zelden in boeken ben tegengekomen. Daarmee bedoel ik dat de auteur geen clichés gebruikt en dat hun relatie blijft verrassen. 

Er gebeurt weer heel wat en veel geheimen worden ontsluierd. Een mooie balans tussen actie en non-actie. 

Ik vind deze serie tot nu toe een verademing in fantasy-boekenland, een verfrissende reeks met alle ingrediënten die een boekenreeks tot een toppertje maakt.

Ik kijk dan ook erg uit naar het vierde en laatst deel.

5 op 5 sterren!


ISBN: 9789024587261

Pagina's: 504

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Prijs: 24,99

Hardcover

Geen opmerkingen:

Een reactie posten