zaterdag 15 februari 2020

Review: Trance – Adam SouthwardZijn slachtoffers zijn weerloos. Hij bepaalt hun lot. Dit is zijn wraak – en hij is nog maar net begonnen. Drie wetenschappers worden dood aangetroffen en de enige verdachte in de zaak, Victor Lazar, wordt al snel aangehouden. Als de stroom aan gewelddadige (zelf)moorden hem ook in de gevangenis volgt, wordt hij in eenzame opsluiting geplaatst. En dan pleegt de hem toegewezen psycholoog op onverklaarbare wijze zelfmoord.

Alex Madison, voormalig forensisch psycholoog en nu privétherapeut, wordt ingeschakeld om Victor te ondervragen. Hij vermoedt dat Victor zijn slachtoffers op de een of andere manier in een hypnotische trance brengt. Als Alex wat dieper graaft, ontdekt hij een angstaanjagende realiteit van geheim onderzoek en wrede experimenten. Te laat realiseert Alex zich waartoe Victor in staat is en wie zijn doelwit is. Kan Alex de controle over dit gevaarlijke brein overnemen – voordat deze de controle over hem neemt?
Hoewel het verhaal beloftevol begint, kon het boek mijn aandacht niet lang vasthouden. Het plot heeft nochtans veel potentie, maar ik vond het niet goed uitgewerkt. Er waren voor mij geen verrassingen, ook niet op het einde.

Het gegeven, de kracht van de geest gebruiken om anderen te manipuleren, is intrigerend genoeg om te blijven lezen, maar dat was dan ook het enige.

Het karakter van het hoofdpersonage vond ik een beetje cliché overkomen en ik had al gauw door hoe het zat met zijn collega Sophie. Ook de andere personages kwamen vlak over.

De auteur schrijft vlot en heeft talent, maar hij herhaalt bepaalde informatie te vaak waardoor de vaart uit het verhaal verdwijnt.

Het was wel interessant om uit verschillende perspectieven te lezen: deze van Alex de psycholoog, en deze van Victor, de moordenaar.

Dit verhaal had zoveel meer kunnen zijn, want nogmaals: het onderwerp is boeiend.

Ik heb het boek uitgelezen, maar langzaam.

2.5 op 5 sterrenISBN: 9789045218168Uitgeverij: Karakter Uitgevers

Pagina’s: 334

Prijs: 21,50
Geen opmerkingen:

Een reactie posten