zaterdag 29 februari 2020

Review: Geen taboe voor Theroux – Louis TherouxIn Geen taboe voor Theroux neemt Louis Theroux je op aanstekelijke wijze mee op reis door zijn onverwacht succesvolle carrière, die zich ontwikkelde van zijn schoorvoetende toezegging aan de BBC om een eigen serie te maken tot zijn prijswinnende documentaireseries. Hij beschrijft zijn vele ontmoetingen met de meest extreme subculturen, van racistische milities in de VS, professionele worstelaars, en de gevaarlijkste gangs in Johannesburg tot zeer zware drinkers in Londen. Daarnaast vertelt hij over zijn specials met Britse publieke figuren, onder wie de door hem bewonderde Jimmy Savile. Latere onthullingen over Saviles verleden dwongen Theroux de aard van het kwaad, dat hij jarenlang had proberen te doorgronden, in een nieuw licht te bezien.

Geen taboe voor Theroux is vintage Theroux: vol droge observaties, bijzondere ontmoetingen en zelfspot, maar tegelijkertijd begripvol en eerlijk. Een must voor alle fans van een van 's werelds bekendste documentairemakers!
Review door Bolle

Dit is echt een tof boek! Zelfs al heb je niks met Louis Theroux, dan nog zal dit een vermakelijk boek zijn. Ik kijk graag naar zijn programma en mocht de persoon Theroux al, maar dat is nu nog meer na het lezen van zijn rauw neergeschreven levensverhaal.

Hij schrijft no nosense, zonder een blad voor de mond te nemen. Hij geeft zich echt helemaal bloot.

Je leest over zijn zwakheden, dat hij compleet authentiek is en zich niet anders voordoet op televisie dan daarbuiten.

Theroux heeft heel hard moeten werken om te zijn waar hij nu staat, en daar ook heel lang op moeten wachten. Hij spendeerde zijn leven voornamelijk met wiet blowen en drinken, voor hij een succes werd. Hij zegt dat hij geniet van ieder bezoek die hij voor zijn programma doet, dat ze allemaal even leuk voor hem zijn.

Hij vertelt ook eerlijk over zijn familie. Het verklaart waarom hij zo open en onbevooroordeeld in het leven staat. Zijn familie heeft daar ook iets mee te maken.

Het verhaal leest vlot weg, voor je het weet heb je hem uit.

Sterke aanrader! 5 op 5 sterren.ISBN: 9789026342806Uitgeverij: Ambo|Anthos

Pagina’s: 448

Prijs: 24,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten